avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate barbie_86

Activitate barbie_86

S-a platit in jur de 70% din pretul total.Eu sunt proprietara in acte pana la achitarea ultimei rate...
Notarea la c f mi-a fost refuzata pe motiv ca nu am depus declaratia de reziliere in forma autentica(ceea ce in lege nu este specificat expres depunerea in forma autentica )
Este vorba despre un c v c cu plata in rate(eu avand calitatea de promitent vanzator).S-a depus la dosar notificarea de reziliere,apoi cea de evacuare plus acte care dovedesc restantele ratelor.Contractul este sub condiția suspensiva a platii pretului.De cand s-a depus dosarul si pana la primul termen restantele au fost achitate aproape integral.Prima instanta a respins cererea de evacuare ca nefondata.Ieri s-a judecat apelul si astept soluția.Intrebarea e dacă in aceste condiții contractul este reziliat si se poate merge mai departe cu evacuarea?
S-a judecat fondul,dar a fost respinsa cererea de reziliereevacuare ca nefondata.A fost facut apel si se asteapta raspuns.
Se poate ca un c v c încheiat pe vechiul cod sa se rezilieze (judece) pe noul cod civil? Daca da,in ce conditii si care sunt pasii de urmat?Mulțumesc!
Răspuns la discuția vanzare
Buna ziua,ratele nu au fost platite mult timp de cumparator,a fost dat in judecata dar mi-a fost respinsa cererea de ajutor public judiciar.Am gasit o persoana care este interesata de acest litigiu,si as vrea sa il vand.
Intrebare:care este pretul pe care ar trebui sa il cer acelei persoane,avand in vedere ca terenul are suprafata de 1.200mp,iar pretul unui mp este de 285 euro?multumesc!
dar daca cumparatorul nu a achitat 3 rate consecutiv,ce pot face sa reziliez contractul?
ok....si ar vrea sa imi deschid un cont sa imi dea banii in rate,in termen de x ani,luna de luna el alimentand contul cu o anumita suma de bani,si nu stiu daca e avntajos pt. mine ca si proprietar:((X-(#-o
este bine asa cum vrea el sau mai este alta solutie?spuneti-mi dvs.
Discuție vanzare
am o casa cu curte,pe care am inchiriat-o de luna aceasta,pe 5 ani,dar chiriasul ar vrea ca sa o cumpere....o poate cumpara inainte de termenul de 5 ani?
am divortat de curand,nu am loc de munca...deci nu am nici un venit,fostulk sot refuza sa imi dea pensia alimentara pe motiv ca nu are baniX-(....sunt disperata,,nu mai stiu incotro sa o iau
pot beneficia de alocatia monoparentala....ce acte imi trebuiesc si cui trebuie sa ma adresez?
Răspuns la discuția dobandire proprietate
Se poate dobandi restul terenului prin uzucapiune?
Deoarece posesia a fost continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar...fiind vorba de uzucapiunea de 30 de ani.