avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare

am o casa cu curte,pe care am inchiriat-o de luna aceasta,pe 5 ani,dar chiriasul ar vrea ca sa o cumpere....o poate cumpara inainte de termenul de 5 ani?
Pai ,daca dvs. sunteti proprietara si chiriasul vrea sa cumpere,dvs. vreti sa vindeti.....cine Doamne pazeste va poate impiedica???:sorry:
reziliati contractul cu acordul ambelor parti si va duceti la financiar sa ia act de aceasta reziliere
( daca de impozit va temeati)
ok....si ar vrea sa imi deschid un cont sa imi dea banii in rate,in termen de x ani,luna de luna el alimentand contul cu o anumita suma de bani,si nu stiu daca e avntajos pt. mine ca si proprietar:((X-(#-o
este bine asa cum vrea el sau mai este alta solutie?spuneti-mi dvs.
E avantajos daca doriti asta.
Daca nu doriti asta, nu e avantajos:)
De ce nu face un credit ipotecar/imobiliar, banca va da dvs. toti banii si el plateste rate bancii?

Oricum, daca doriti totusi sa faceti cum ati spus, va recomand un contract de vanzare-cumparare cu pact comisoriu de gradul IV. Prin aceasta va asigurati ca va plateste rata la timp, daca nu, contractul va fi rezolvit de drept si redeveniti proprietar, fara riscuri.
Nu va recomand aceasta vanzare in conditiile enuntate de catre dvs! Indiferent ca este trecut in contract sau nu un pact comisoriu de gradul IV tot in instanta veti ajunge pentru anularea contractului de vanzare -cumparare in cazul in care cumparatorul nu va mai achita ratele...si asta va dura! Fiindca exista cai de atac prin care cumparatorul poate trage de timp!
Daca doriti sa vindeti si cumparatorul dvs nu are toti banii,sfatul meu este sa faceti un antecontract si acte aditionale la antecontract in cazul in care va plateste esalonat suma de bani convenita!B-)

Alte discuții în legătură

Antecontract nerespectat de cumparator. IonelTM IonelTM Buna ziua, In luna iulie 2008 am semnat un precontract prin care promiteam sa vindem casa. Citez : \\\" Subsemnatii.........domiciliat.....bla, bla,...si ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare loredana_briniuc loredana_briniuc Buna seara! Am încheiat un antecontract de vânzare cumpărare în calitate de promitent vânzător. Promitentul cumpărător s-a obligat să cumpere un teren ... (vezi toată discuția)