Buna ziua, anageorgiana,
este foarte bine ca ai depus cererea de divort si plangerea la politie.
Acum va trebui sa depui si cererea de partaj bunuri comune, prin care sa soliciti partajarea in cote egale a sumei de bani retrase din cont. Am inteles ca este singurul bun comun, data casatoriei fiind recenta. In acest sens, darurile de nunta sunt bunuri comune ale soţilor în cote egale, chiar dacă au fost făcute numai de părinţii unuia dintre soţi, deoarece sunt dobândite în timpul căsătoriei şi pentru că se prezumă intenţia dispunătorului ca ele să devină comune.
In baza acestei cereri de partaj poti solicita, pe cale de urgenta, instituirea unui sechestru pe toate bunurile debitorului tau. In acest mod ii poti imobiliza conturile si alte bunuri mobile/imobile pana la recuperarea datoriei catre tine.
Sper sa iti fie de folos aceste sfaturi.
Buna ziua,
am urmarit discutiile anterioare si consider ca trebuie avute in vedere doua aspecte :
1.plata Facturii
Plata trebuie efectuata in termenul indicat pe factura pentru a nu inregistra intarzieri care genereaza penalitati. Urmeaza sa va"reglati conturile" cu cei care au ocupat apartamentul in perioada cand s-a inregistrat consumul.
2.contestarea consumului din Factura
Se va depune o Contestatie la furnizorul de apa in care se arata motivele. Se solicita deplasarea unei echipe care sa verifice contoarul.Se va anexa opinia unei firme de specialitate care va verifica anterior instalatia, daca sunt sau nu pierderi necontrolate de apa.
Cu respect.
Conform Legii 230/2007, prin decizia Comitetului executiv al Asociatiei de proprietari se poate suspenda preşedintele, dacă acesta a făcut abuzuri sau dă dovadă de dezinteres total faţă de atribuţiile pe care le are în asociaţie.
Testamentul este un act solemn, pentru care forma specială este prevăzută de lege ad validitatem. Este fără putinţă de interpretare că singurele forme de testament admisibile legal sunt cele prevăzute de art. art. 1040, respectiv art. 1043, art. 1047 şi art. 1049 din noul Cod civil, anume forma olografa, astfel cum aceasta este definita in art. 1041 din noul Cod civil, făcut prin act autentic, conform art. art. 1043 alin. 1 din noul Cod civil, sau testament privilegiat sau cel pentru sume şi valori depozitate , forme la rândul lor definite în art. 1047 şi art. 1049 din noul Cod civil.
Buna ziua,
ICCJ a stabilit, prin Decizia nr.18 în dosarul nr.977/1/2017/HP/P
ca, în sensul legii penale, funcţionarul bancar, angajat al unei societăți bancare cu capital integral privat, autorizată și aflată sub supravegherea Băncii Naţionale a României, este funcţionar public, în accepţiunea dispoziţiilor art.175 alin.(2) din Codul penal .
Prin urmare, raspunderea functionarului care acceseaza contul personal al unui client al bancii, in afara atributiilor sale de serviciu, va fi atrasa, pe de o parte, conform prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Mai mult, va raspunde personal conform prevederilor art.302 COD PENAL pentru violarea secretului corespondentei.
Acestea sunt prevederile legale.
Mai aveti la dispozitie calea negocierii directe cu sotia (inca) dumneavoastra.
Dumneavoastra trebuie sa alegeti ce mijloace veti folosi sa va rezolvati problema.
Cu stima.
Mokutza,
eu propun sa ii notifici pe vecinii in culpa prin scrisori recomandate, cu confirmare de primire si continut declarat, punandu-le in vedere situatia de fapt existenta si atasand fotografii relevante.
In partea finala a Notificarii sa formulezi o SOMATIE prin care sa le ceri sa isi retraga tevile conectate la canalul tau, aflat pe proprietatea ta, acordandu-le un termen de X zile in acest sens. De asemenea, sa ii atentionezi ca, in caz contrar, vei declansa o actiune judecatoreasca prin care ii vei obliga sa faca acest lucru si sa iti plateasca daunele cauzate de deversarea continutului tevilor lor pe proprietatea ta.
Pastrezi aceste dovezi de notificare pentru a le folosi ulterior, in cazul unui proces.
Este posibil ca aceasta procedura prealabila sa te ajute sa solutionezi pe cale amiabila conflictul, nefiind nevoie sa apelezi la instantele de judecata.
Mai exista alternativa sa trimiti notificarile prin intermediul unui Executor Judecatoresc, stampila acestuia putand sa ii convinga pe cei in cauza sa depuna un efort si sa isi rezolve problema.
Trebuie sa faci ceva, altfel vecinii se vor complacea in situatia data la nesfarsit.
Se consideră că viciul are un caracter ocult (ascuns), atunci când cumpărătorul nu putea pur şi simplu să-l descopere şi, în consecinţă, l-a ignorat efectiv.
Prin urmare, posibilitatea cumpărătorului de a lua la cunoştinţă despre viciul lucrului se apreciază in abstracto, avându-se în vedere un cumpărător prudent şi diligent.
In cazul dumneavoastra aveati la indemana toate mijloacele pentru a cunoaste situatia vecinilor, ii puteati contacta personal sau puteati lua relatii despre acestia de la administratia blocului/alti vecini .
De asemenea, puteati solicita sa vizionati apartamentul in diferite momente ale zilei, in diferite zile din saptamana, pe o perioada mai lunga de timp, pentru a aprecia asupra eventualelor mirosuri/sunete care ar fi putut influenta decizia dumneavoastra de a cumpara apartamentul.
Toate acestea inseamna sa fii prudent si diligent, in acceptiunea instantei de judecata.
Prin urmare, nu sunt motive intemeiate pentru a cere rezilierea contractului.
In schimb, aveti toate motivele legale pentru a sesiza organismele abilitate sa intervina pentru aplicarea normelor de igiena : Comisia pentru Igiena si Salubritate, Directia Protectia Mediului, Politia Animalelor ( sa speram ca se infiinteaza, pana la sfarsitul acetui an).
Succes.