avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare apartament cu vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare apartament cu vicii ascunse

Am cumparat in urma cu 2 saptamani un apartament de 3 camere renovat in mare parte. Deasupra apartamentului am descoperit ulterior ca stau 2 frati, unul cu handicap locomotor si unul cu handicap mintal cu un caine.
Apartamentul lor este infect si miroase ingrozitor in apartamentul meu. De asemenea sub mine sta o alta familie cu un alt caine. Eu pur si simplu, de 3 zile, de cand m-am mutat, imi vars matele de miros. Cand am fost la vizionare erau 3 persoane - chiriasi care fumau in apartament si nu am simtit decat miros de fum de tigara. Am zis ca il zugravesc si trece mirosul. Mirosul de tigara s-a dus, dar nu pot sta datorita mirosurilor care vin din apartamentul de sus si de jos. De asemenea, dupa cumparare, unul din chiriasi mi-a spus ca au avut mari probleme cu igrasia si proprietarul i-a pus sa dea cu Savo, sa albeasca peretii, inainte de vizionare. Se poate cere anularea contractului de vanzare -cumparare ptr aceste vicii, cat ar dura in instanta , cat ar costa si ce sanse reale am sa imi recuperez banii, care nu sunt putini. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:28, 21 Septembrie 2017
Faptul ca la etaj sub dvs.stau niste persoane cu caini nu constituie in opinia mea vicii ascinse ale aprtamentului,nu cred ca aveti sanse sa anulati contr.v-c ptr.aceste motive.
Si eu apreciez ca, din pacate, situatia pe care o intampinati nu tine de viciile lucrului, ci de relatiile de buna vecinatate. Este tragic ca aceste probleme sunt din ce in ce mai frecvente, iar legi clare si eficiente in acest sens nu exista.
Din pacate si deasupra mea este un apartament infect, dna proprietara este handicapata locomotor si dl. este handicapat mintal, cu acte in acest sens si au si un caine, care banuiesc ca isi face nevoile acolo, de miroase atat de greu, iar sub mine este o alta familie, pare destul de curata, cu un caine. Chiar nu exista nici o sansa de a o trage la raspundere pe proprietara care mi-a vandut sau de a-i determina pe cei de deasupra sa se spele sau sa fie amendati, evacuati, ceva.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
imobiliare, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se consideră că viciul are un caracter ocult (ascuns), atunci când cumpărătorul nu putea pur şi simplu să-l descopere şi, în consecinţă, l-a ignorat efectiv.
Prin urmare, posibilitatea cumpărătorului de a lua la cunoştinţă despre viciul lucrului se apreciază in abstracto, avându-se în vedere un cumpărător prudent şi diligent.
In cazul dumneavoastra aveati la indemana toate mijloacele pentru a cunoaste situatia vecinilor, ii puteati contacta personal sau puteati lua relatii despre acestia de la administratia blocului/alti vecini .
De asemenea, puteati solicita sa vizionati apartamentul in diferite momente ale zilei, in diferite zile din saptamana, pe o perioada mai lunga de timp, pentru a aprecia asupra eventualelor mirosuri/sunete care ar fi putut influenta decizia dumneavoastra de a cumpara apartamentul.
Toate acestea inseamna sa fii prudent si diligent, in acceptiunea instantei de judecata.
Prin urmare, nu sunt motive intemeiate pentru a cere rezilierea contractului.
In schimb, aveti toate motivele legale pentru a sesiza organismele abilitate sa intervina pentru aplicarea normelor de igiena : Comisia pentru Igiena si Salubritate, Directia Protectia Mediului, Politia Animalelor ( sa speram ca se infiinteaza, pana la sfarsitul acetui an).
Succes.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Gabriela Stanescu, Avocat
Desi am considerat extrem de util ultimul raspuns oferit, ma intreb ce ar putea sa faca cele trei institutii nominalizate si daca vor face ceva din ceea ce ar putea si trebui sa faca. Chiar sunt curios si sincer as vrea sa aud ca userul nostru a rezolvat ceva. Din pacate am dubii mari.
Si sa mai speram (ca in ultima vreme cam cu atat ne mai hranim, cu sperante) ca se schimba ceva si in legislatia privind folosinta cladirilor cu mai multe locuinte si cea a asociatiilor de locatari.

P.S. si o precizare, este vorba despre rezolutiunea vanzarii, nu despre rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Apartament vecin foarte murdar + animale DianaCM DianaCM Buna ziua. Sunt o tanara proprietara de apartament. Locuiesc sub un vecin care are aproape sigur anumite probleme de sanatate mintala. Parintii mei l-au ... (vezi toată discuția)