avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate teo30967

Activitate teo30967

da doar ca in loc sa aveti doar presedintele ca reprezentant legal al asociatiei, la locatari trebuie sa aveti acordul scris al fiecarui locatar, participarea acestuia, sau delegatia din partea lui, incheierea de contracte in nume propriu, etc.
se face un contract de creditare intre asociat si societatea comerciala, fara dobanda!
valoarea cu care poate imprumuta un asociat propria firma trebuie sa fie de 15000 euro daca se depaseste aceasta valoare trebuie depusa o declaratie la oficiul national pt spalarea banilor...nu am avut situatii, dar teoretic asa se procedeaza .
va rog frumos stiti care este codul caen pt pfa - activitate de contabilitate fara a fi membri ceccar?
este cumva rev 2 -6920 ?
bpapiiro a scris:


si un CIM poate fi semnat pe perioada determinata si atunci scapi macar dupa 12 luni de acea persoana fara sa mai punem in calcul faptul ca mai pui 90 zile perioada de proba si tot asa timp in care chiar inchei contractul imediat si fara explicatii. Dar sunt prea departe aceste discutii.

ATENTIE ! un cim incheiat pe o perioada determinata se prelungesete de doua ori a treia oara devine CIM p e perioada NEDETERMINATA
bpapiiro a scris:

teo, comparatia nu este relevanta. femeia de serviciu este angajat cu carte de munca sau ai un contract cu o firma de curatenie?


imi cer scuze dar aveti dreptate am raspuns prost, nu am tinut cont de cazul dv.

daca administratorul este persoana juridica nu trebuie sa i platiti concediul. intre dv si firma (persoana juridica) exista un contract de prestari servicii pe o perioada determinata sau nedeterminata. in contract ati stipulat toate obligatiile lui pt perioada respectiva si nu va intereseaza daca el isi ia salariul sau isi ia concediu, insa are obligatia sa si indeplineasca atributiile conform contractului, daca pleaca in concediu n-are decat sa si lase om in loc .

elga50 a scris:



In general asociatiile care au fond de rulment nu-si bate capul cu asemenea situatii.

*** Credeam ca stiti ca nu mai exista "carte de munca"!


in legatura cu fondul de rulment de ce nu ar fi o problema ?
nu inteleg....poate n-am citit tot de la inceput ...scuze ca insist
la cursul de administrator am pus aceeasi problema pt femeia de serviciu. intra in concediu . ce facem 21 de zile fara ea ?
raspuns de la inspectorul itm: angajati pt o luna cu cim cu perioada determinata de o luna pe altcineva sa va faca curatenie sau o firma de prestari servicii pt o luna de zile pana vine femeia din concediu .

deci si la administrator e valabil acelasi lucru. nu face nimeni munca voluntara ....

asociatia de proprietari este angajator si prin urmare trebuie sa procedeze ca atare,

daca va incumetati puteti sa platiti la negru femeia de serviciu si ea sa vina la serviciu din concediu, - cazul asociatiei noastre ca ea are nevoie de bani, asa se procedeaza- si in luna cat e in concediu mai avem in liste o rubrica cu netul femeii de serviciu (banii care se dau fara stat de plata)

In codul muncii, sectiunea I, capitolul III - CONCEDIILE, Art.141- Efectuarea si compensarea concediului de odihna alineatul (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

in perioada concediului salariatul sta acasa si primeste banii pt concediu, iar pe stat figureaza in concediu de odihna, chiar daca vine la lucru si este platit nu semneaza stat de plata pt. prestatia efectuata, intr-o luna de zile se face un singur stat de plata .
ma puteti ajuta cu un articol din legea 230 sau hotararea 1588/2007 cu privire la termenul de depunere a cererii de scoatere de la intretinere ?

stiu ca 15 zile daca lipseste din bloc omul este scos dar ma intereseaza cu cat timp trebuie depusa cererea pt a fi luata in considerare ?
am citit in 230 nu am gasit nimic in acest sens nici in 1588, tine cumva de regulamentul de ordine interioara sau de ce se voteaza in adunarea generala cu privire la acest lucru?

multumesc anticipat,
in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in sistem informatic.
in programul de conta partida simpla saga de exemplu are registrul jurnal de incasari si plati . in aceasta situatie ....sunt in afara legii ?
Răspuns la discuția Conventie civila
da aveti dreptate pentru persoana fizica cu conventie civila (si eu la asta m-am referit cand am spus venituri ocazionale si doar 16%)

pf plateste cass - incheie contr. individual cu casa de sanatate- angajatorul nu plateste cass
pf. fizica plateste cas - angajatorul NU plateste cas daca angajatorul e asociatie de proprietari plateste cas !
pf. plateste somaj - angajatorul NU plateste somaj, dar daca angjatorul e asociatie de proprietari plateste somaj . daca pf e pensionar nu plateste nimeni somaj

astept si eu documentul dv chiar vreau sa lamuresc acest lucru, multumesc pentru ajutor


mai exista si situati pfa cu conventie civila daca vreti mai discutam si despre obligatiile in acest caz