avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate zsolti

Activitate zsolti

ce inseamna interes personal LEGITIM?
Daca trec in cerere doar interes personal(nu am in grija cui sa-l las pe micut pana la 3 ani cand va pleca la gradinita) imi va acorda concediul fara plata 6 luni Conf legii 188/99 cu posibilitatea de a-l prelungi inca 6 ?
Este acesta un interes personal LEGITIM?
Buna ziua tuturor. Din nou ,cer ajutor in problema cu care ma confrunt-,,functionar public, in conc. pt. cresterea copilului si doresc sa-mi prelungesc conc cu un an- fara plata'' .Din acest motiv am depus o cerere adresata d-lui primar pe care am intocmito cu ajutorul vostru, conf. CCMN-art.62 alin 1 ,2 si C.Muncii art.54 si 148 alin 1si2.
Precizez faptul ca la nivel de institutie a existat un contr. colectiv de munca care a expirat si un regulament intern pe care l-am citit si nu contine nimic ce m-ar impiedicasa primesc acest concediu. Am fost chemata pentru a discuta, si mi sa spus ca aceste reglementari nu ni se aplica noua ,f. publici, si ca mi s-ar putea acorda eventual 6 luni de concediu conf Legii 188/1999 privind statutul f.public , dar dat fiind faptul ca mai am o colega de birou in conc. prenatal si una care pleaca peste 2 luni ,munca biroului nostru nu poate fi facuta de doi colegi care raman acolo, drept urmare, vom mai discuta privind acest aspect.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Este adevarat ca celelalte reglementari nu ni se aplica f. publici si ca noi functionam doar dupa Leg. 188?:-/
In perioada efectuarii stagiului militar, tatal meu a muncit la Combinatul Siderurgic Galati prin 1975-1977 UM -01755. Nu stim daca in aceasta perioada a fost angajat sau nu ,desi spune ca primea un salariu lunar si o anumita prima .
Stiti cumva daca ar constitui vechime in munca aceasta perioada muncita ? ...sau unde pot gasi o evidenta , arhiva ,ceva care sa aiba legatura cu faptul ca acei militari au muncit acolo si in ce calitate?
Imi puneam intrebarea daca : aliniatul (2) de la art 148CM si anume ca ,,durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv sau prin reg. intern''- in situatia in care institutia ar functiona si in functie de acest contr. sau regulament, aceste doua imi anuleaza drepturile pe care le-as avea conf. altor legi? ex: cele dinCCMU ?
Daca in contr. colectiv este stipulat ca- conc fara plata sa nu fie mai mare de 60 de zile ,atunci se va respecta aceasta reglementare?
Referitor la concediul fara plata inca un an dupa CIC. Vreau sa mai stiu daca art.148 C.muncii >acestea la randul lor , abroga (anuleaza) drepturile pe care le-as avea conf c.muncii sau CCMU ?
Ar fi necesar sa ma interesez ce contin regulamentul intern si contr. colectiv?..., va rog sa ma scuzati , dar cu atatea legi , nici nu mai stiu de ce sa ma tin.
Sunt disperata credeti-ma , am nevoie de ajutor. Multumesc tuturor.
Multumesc pentru mesaj. Ideea este ca stiam ca se poate un an dar numai in caz de studii pentru pregatire profesionala sau in situatia in care copilul sufera de handicap.Daca stiti cumva sigur ca s-ar putea chiar si fara plata va rog sa-mi spuneti conf. carei legi ? in ceea ce priveste aprobarea institutiei ,...daca exista cat de cat o reglementare care sa ma ajute , ...ar fi in regula.
multumesc. spuneti-mi va rog , conf. carei legi, si daca exista conditii ?
Multumesc pentru mesaj. Ideea este ca stiam ca se poate un an dar numai in caz de studii pentru pregatire profesionala sau in situatia in care copilul sufera de handicap.Daca stiti cumva sigur ca s-ar putea chiar si fara plata va rog sa-mi spuneti conf. carei legi ? in ceea ce priveste aprobarea institutiei ,...daca exista cat de cat o reglementare care sa ma ajute , ...ar fi in regula.
Buna ziua tuturor . Sunt noua ..., dar ce este mai imp. este faptul ca am nevoie de ajutor. Sunt angajata la primaria din oras ,,DECI FUNCTIONAR PUBLIC,, sunt in concediul pentru cresterea copilului care va expira pe 20 mai anul acesta. Problema este ca nu ma pot intoarce sub nici o forma la serviciu , pentru ca nu am in grija cui sa-l las pe micutul meu pana la 3 ani cand va putea pleca la gradinita. spuneti-mi va rog cum sa procedez legal , pentru a putea sa raman inca un an acasa si sa nu-mi pierd postul ,pt ca stiu ca nu se poate decat in cazul copiilor cu handicap. la noi nu e cazul, SUNTEM SANATOSI . Multumesc