avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cererea pentru concediu fara plata -RESPINSA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cererea pentru concediu fara plata -RESPINSA

Buna ziua tuturor. Din nou ,cer ajutor in problema cu care ma confrunt-,,functionar public, in conc. pt. cresterea copilului si doresc sa-mi prelungesc conc cu un an- fara plata'' .Din acest motiv am depus o cerere adresata d-lui primar pe care am intocmito cu ajutorul vostru, conf. CCMN-art.62 alin 1 ,2 si C.Muncii art.54 si 148 alin 1si2.
Precizez faptul ca la nivel de institutie a existat un contr. colectiv de munca care a expirat si un regulament intern pe care l-am citit si nu contine nimic ce m-ar impiedicasa primesc acest concediu. Am fost chemata pentru a discuta, si mi sa spus ca aceste reglementari nu ni se aplica noua ,f. publici, si ca mi s-ar putea acorda eventual 6 luni de concediu conf Legii 188/1999 privind statutul f.public , dar dat fiind faptul ca mai am o colega de birou in conc. prenatal si una care pleaca peste 2 luni ,munca biroului nostru nu poate fi facuta de doi colegi care raman acolo, drept urmare, vom mai discuta privind acest aspect.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Este adevarat ca celelalte reglementari nu ni se aplica f. publici si ca noi functionam doar dupa Leg. 188?:-/
Cel mai recent răspuns: zsolti , utilizator 15:24, 16 Martie 2010
Mai intai sunt aplicabile prevederile Legii nr.188/1999 si apoi cele ale Codului Muncii ....

Art. 117 din Legea nr.188/1999 prevede ca , dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.

Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea.
Este adevarat ca celelalte reglementari nu ni se aplica f. publici si ca noi functionam doar dupa Leg. 188?

Din pacate nu va sunt aplicate prevederile CCMN.
Dar si daca se aplica totul ramane la latitudinea conducerii care, "poate abroba".
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
ce inseamna interes personal LEGITIM?
Daca trec in cerere doar interes personal(nu am in grija cui sa-l las pe micut pana la 3 ani cand va pleca la gradinita) imi va acorda concediul fara plata 6 luni Conf legii 188/99 cu posibilitatea de a-l prelungi inca 6 ?
Este acesta un interes personal LEGITIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca ContSters43946 ContSters43946 :(BUNA ZIUA ! AM SI EU O PROBLEMA ,LA CARE AS DORI UN RASPUNS FOARTE URGENT. SUNT ANGAJATA LA STAT ,INAINTE DE 01.05.2010 PERSONAL CONTRACTUAL IAR IN PREZENT ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)