avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor la intrebarea de ieri , ...scuze dar nu m-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor la intrebarea de ieri , ...scuze dar nu m-am lamurit

Referitor la concediul fara plata inca un an dupa CIC. Vreau sa mai stiu daca art.148 C.muncii >acestea la randul lor , abroga (anuleaza) drepturile pe care le-as avea conf c.muncii sau CCMU ?
Ar fi necesar sa ma interesez ce contin regulamentul intern si contr. colectiv?..., va rog sa ma scuzati , dar cu atatea legi , nici nu mai stiu de ce sa ma tin.
Sunt disperata credeti-ma , am nevoie de ajutor. Multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: zsolti , utilizator 15:35, 28 Februarie 2010
Concediul fara plata necesita aprobarea angajatorului.
Codul Muncii-Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

La ce drepturi va referiti?
Art. 62 (1) din CCMN stipuleaza ca , în afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi puneam intrebarea daca : aliniatul (2) de la art 148CM si anume ca ,,durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv sau prin reg. intern''- in situatia in care institutia ar functiona si in functie de acest contr. sau regulament, aceste doua imi anuleaza drepturile pe care le-as avea conf. altor legi? ex: cele dinCCMU ?
Daca in contr. colectiv este stipulat ca- conc fara plata sa nu fie mai mare de 60 de zile ,atunci se va respecta aceasta reglementare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea pentru concediu fara plata -respinsa zsolti zsolti Buna ziua tuturor. Din nou ,cer ajutor in problema cu care ma confrunt-,,functionar public, in conc. pt. cresterea copilului si doresc sa-mi prelungesc conc cu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata biamaria biamaria Buna ziua ! De cateva saptamani fratele meu lucreaza cu contract de munca in strainatate.In tara lucra in domeniul sanitar.Acum este in concediu fara plata.Pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar padicam padicam Cat are dreptul un angajat sa stea in concediu fara salar intr-un an,la cererea angajatului? (vezi toată discuția)