avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Activitate titiana02

Activitate titiana02

Răspuns la discuția plangere contraventionala
pot cere sa fiu repusa in termen astfel incat sa nu -mi fie ingradit accesul la justitie si dreptul la aparare cata vreme taxa de 20 de lei a fost achitata insa a ajuns intr-un alt dosar prin grija angajatilor instantei care a redirectionat taxa fiind inserat gresit nr.dosarului.
cale de atac impotriva incheierii de reexaminare.
am platit taxa de timbru dupa citare in procedura de regularizare insa am scris nr.dosarului in loc de 2716 , 1716 si astfel taxa de timbru a ajuns in alt dosar.instanta mi-a anulat cererea iar reexaminarea mi-a fost respinsa astfel ca am ramas cu amenda.ce mai pot face .O alta plangere se mai poate depune? sau contestatie in anulare la incheierea definitiva ?
Va multumesc pentru atentie.
inscris sub semnatura privata falsificat apoi folosit in instanta fara ca instanta sa ia in considerare acest inscris,in civil.Nu au fost create prejudicii nimanui.Avem trei suspecti in urmarire penala dar nu recunoaste nici unul si nici nu avem originalul inscrisului falsificat.
ntrebari:
Ce sanse sunt sa fie identificat vinovatul cata vreme nu se recunoaste fapta?Cum se poate dovedi falsul daca nu se mai gaseste originalul documentului falsificat?Cum se stabileste data falsificarii inscrisului ,in functie de data emiterii acestuia sau de data la care a fost folosit la instanta civila ?
Va multumesc pentru atentie si pentru raspuns.
am fost amendata in anul 2009,de Oficiul pentru combaterea spalarii banilor cu 20.000 lei pentru ca mi-am imprumutat societatea ,ca administrator ,in anul 2006 si in anul 2008 cu sume ce depasesc 15.000 eur pe zi.
legea 656/2002,prevede obligativitatea persoanei juridice de a raporta oficiului, cand se face o plata mai mare de 15.000 euro catre un colaborator,cel putin asta inteleg eu din lege.Respectiv sa declari datele si suma platita celui care a primit banii de la tine.Dar in cazul in care eu am platit societatii aceste sume ,si nu invers ,am incalcat legea!!??Societatea trebuia sa se ,,toarne '' personal ???
Am contestat in instanta pv ,invocind si exceptia prescrierii dreptului de a aplica sanctiunea avand in vedere ca a trecut un an de la data platIt si pana la data constatarii faptei .La fond mi s-a respins plangerea si exceptia.
Am vreo sansa la recurs?
MULTUMESC pentru mesaj dar daca mi-ati raspunde la intrebarile puse m-ati ajuta mai mult decat credeti.O seara buna!
IN ANUL 2005 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil plus teren.in aceeasi perioada am avut control de la garda financiara care m-a amendat si mi-a confiscat 10 miliarde lei vechi.Am formulat plangere la pv si a fost admisa si anulat,irevocabil ca netemeinic.In acelasi timp finantele au dispus sechestru asigurator si ipoteca pe bunurile promise spre vanzare precum si poprire pe conturi prin decizie.Dupa ce instanta a anulat pv s-a anulat si decizia de sechestru in instanta.Toate hotararile au ramas irevocabile in anul 2008.
Precizez ca nu mi-am respectat promisiunea de vanzare cumparare a bunurilor si promitentul cumparator m-a dat in judecata pentru plata penalitatilor contractuale care s-au ridicat in patru ani de zile la suma de 14 miliarde lei vechi si a obtinut hotarari irevocabile care m-au oblicat sa platesc aceste penalitati.In prima hotarare am convenit prin tranzactie sa platesc o suma mai redusa decat cea pretinsa iar cea de-a doua hotarare este ordonanta de plata .
Dupa toate acestea intreb un specialist urmatoarele si am mare rugaminte sa-mi studieze problema si sa mi raspunda daca se poate
1.POT sa actionez in instanta Finantele sau garda pentru plata despagubirilor reprezentind paguba creata prin nerespectarea promisiunii de vanzare cumparare.avand in vedere ca bunurile au fost sechestrate inscriindu-se ipoteca la cf in favoarea finantelor iar mai apoi s-a anulat pv si decizia de sechestru?
2.Ce temei legal pot invoca si ce sanse am sa mi se admita cererea?
3.Care este instanta competenta sa judece cererea mea daca suma s-ar ridica la 14 miliarde lei vechi?
O CAUZA ASEMANATOARE s-a judecat si a fost respinsa cererea insa nu cunosc motivele.V-as fi recunoscator daca mi-ati indica ceva spete in care s-a dat castig de cauza reclamantului intr-o cauza ca a mea.
VA MULTUMESC!
am fost executata ,luindumi-se masina ce facea obiectul unui contract de leasing .
executarea s-a faxut in baza unei incheieri de la instanta care incuviinteaza executarea pentru masina dar este gresit numarul masinii in aceata incheiere.
am vreo sansa sa se admita contestatia in recurs daca la fond a fost respinsa.precizez ca in motivarea instantei de fond nu se precizeaza absolut nimic cu privire la indicarea eronata a nr. de inmatriculare a masinii executate.
nu s-a solicitat cerere de indreptare a erorii de creditor sau de executor.