avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contraventie conform Legii nr. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contraventie conform Legii nr. 656/2002

am fost amendata in anul 2009,de Oficiul pentru combaterea spalarii banilor cu 20.000 lei pentru ca mi-am imprumutat societatea ,ca administrator ,in anul 2006 si in anul 2008 cu sume ce depasesc 15.000 eur pe zi.
legea 656/2002,prevede obligativitatea persoanei juridice de a raporta oficiului, cand se face o plata mai mare de 15.000 euro catre un colaborator,cel putin asta inteleg eu din lege.Respectiv sa declari datele si suma platita celui care a primit banii de la tine.Dar in cazul in care eu am platit societatii aceste sume ,si nu invers ,am incalcat legea!!??Societatea trebuia sa se ,,toarne '' personal ???
Am contestat in instanta pv ,invocind si exceptia prescrierii dreptului de a aplica sanctiunea avand in vedere ca a trecut un an de la data platIt si pana la data constatarii faptei .La fond mi s-a respins plangerea si exceptia.
Am vreo sansa la recurs?
Cel mai recent răspuns: SCPA Ene si Asociatii , Avocat 22:36, 4 Iunie 2010
Buna seara.

Depinde foarte mult de motivarea instantei de fond si de presedintele din recurs.
Puteti incerca. Nu aveti nimic de pierdut.

Bafta!

Av. Emilia Ene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)
Creditare societate nicolpa nicolpa Se poate credita societatea intr-o singura luna cu suma se 80.000 lei.Mai trebuie declara la Oficiul Spalarii Banilor sau s-a abrogat ? (vezi toată discuția)
Adresa oficiul pentru spalarea banilor laura-tamara laura-tamara Buna Ziua, In cazul unor asociatii care nu au activitate economica(nu sunt platitoare de tva,nu platesc impozit pe profit),trebuie trimisa adresa la Oficiul ... (vezi toată discuția)