avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general creditul asociatului - asociati conturi curente ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor

Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat soldul contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune trebuie efectuata prin banca ? Intreb , deoarece , la banca , din intamplare , cand am solicitat un imprumut la o PJ , inspectorul de credite mi-a spus ca peste aceasta limita , de 10.000 eur , societatea poate fi urmarita de Oficiul pentru Spalare a banilor .Mentionez ca nu cunosc adresa acestui oficiu si nici nu mai am modelul de declaratie ....Am societati mai vechi , mai noi ....Multumesc oameni buni
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 14:18, 31 Octombrie 2009
Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2008, Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sancţionarea spălării banilor, precum si pentru instituirea unor măsuri de prevenire si combatere a finanţării actelor de terorism a suferit o serie de modificări. Acestea erau, de altfel, de asteptat, în condiţiile în care la nivel comunitar era în vigoare Directiva 2006/50/CE privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor si finanţării terorismului.
In reglementarea anterioară salariatul unei persoane juridice sau una dintre persoanele fizice prevăzute la art. 8 din Legea nr. 656/ 2002 trebuia să raporteze Oficiului, în cel mult 24 de ore, efectuarea operaţiunilor cu sume în numerar, în lei sau valută, a căror limită minimă reprezenta echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realiza printr-una sau mai multe operaţiuni legate între ele, în urma modificărilor aduse prin OUG 53/ 2008, limita plafonului valoric este ridicată la 15.000 euro, iar raportarea urmează să se realizeze în cel mult 10 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari oficiul de spalare a banilor angelica31 angelica31 O societate comerciala achizitioneaza in baza unui contract de vanzare cumparare un utilaj de la o persoana fizica . Valoarea acestuia este de 90.000 lei . ... (vezi toată discuția)
Creditare societate nicolpa nicolpa Se poate credita societatea intr-o singura luna cu suma se 80.000 lei.Mai trebuie declara la Oficiul Spalarii Banilor sau s-a abrogat ? (vezi toată discuția)
Adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Daca am o firma nou infiintata, trebuie sa fac acea adresa catre Oficiul National De Prevenire Combatere A Spalarii Banilor? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)