Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat soldul contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune trebuie efectuata prin banca ? Intreb , deoarece , la banca , din intamplare , cand am solicitat un imprumut la o PJ , inspectorul de credite mi-a spus ca peste aceasta limita , de 10.000 eur , societatea poate fi urmarita de Oficiul pentru Spalare a banilor .Mentionez ca nu cunosc adresa acestui oficiu si nici nu mai am modelul de declaratie ....Am societati mai vechi , mai noi ....Multumesc oameni buni
Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2008, Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sancţionarea spălării banilor, precum si pentru instituirea unor măsuri de prevenire si combatere a finanţării actelor de terorism a suferit o serie de modificări. Acestea erau, de altfel, de asteptat, în condiţiile în care la nivel comunitar era în vigoare Directiva 2006/50/CE privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor si finanţării terorismului.
In reglementarea anterioară salariatul unei persoane juridice sau una dintre persoanele fizice prevăzute la art. 8 din Legea nr. 656/ 2002 trebuia să raporteze Oficiului, în cel mult 24 de ore, efectuarea operaţiunilor cu sume în numerar, în lei sau valută, a căror limită minimă reprezenta echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realiza printr-una sau mai multe operaţiuni legate între ele, în urma modificărilor aduse prin OUG 53/ 2008, limita plafonului valoric este ridicată la 15.000 euro, iar raportarea urmează să se realizeze în cel mult 10 zile lucrătoare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.