avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate cris.borcan

Activitate cris.borcan

Ok. Mulțumesc frumos pentru lămuriri. Speram sa rezolvăm pe cale amiabila.
Acest partaj se face în instanță sau la notar?
Din ce stiu eu nu exista niciun act de donatie sau intretinere facut intre bunici si fratele mamei mele.
El, cel mai probabil doreste sa ii revina lui toate bunurile, iar mamei sa ii dea o "despagubire" in bani, care nu ar fi la valoarea bunurilor ce i-ar reveni.

Va multumesc pentru raspuns si ajutor.
Buna ziua. Mama mea trebuie să facă succesiunea după părinți (unul face 2 ani de la deces, iar celălalt 6 săptămâni). Fratele ei s-a ocupat de actele de succesiune, el fiind și cel care a stat cu părinții în casă. La notar când au mers i s-a spus că nu are drept la terenuri agricole și că dacă vrea parte din teren trebuie să meargă în instanță să facă partajul. Ce ar putea să facă? Ea nu dorește să împartă casa, doar sa îi treacă pe numele ei suprafața de teren promisa verbal de părinți. Mulțumesc frumos!
Buna ziua. Este corect ca fisa de aptitudine sa fie parafata și semnata "în sistem" cu parafa și semnatura scanate, nu în original, nu cu semnatura electronica?
Va mulțumesc!
buna ziua. sunt PFI in domeniu medical si din motive personale doresc sa suspend activitatea de PFI pe o perioada de aproximativ 2 ani (cel mult). am cautat pe internet si in forumurile de specialiytate, dar peste tot se spune de un acord al Registrului comertului, doar ca PFI-ul nu a fost inregistarat la Registrul comertului. asadar ce acte trebuie sa intocmesc si care sunt procedurile pentru suspendare? va multumesc.
Răspuns la discuția am primit preaviz de concediere
multumesc pt raspunsuri. m-am lamurit despre ce e vorba. cu alte cuvinte eu trebuie sa imi caut de lucru, iar persoana in prag de pensie sa isi faca cere de pensionare anticipata...:)
Răspuns la discuția am primit preaviz de concediere
nu acuz. vroiam doar sa stiu cum ma plateste in aceasta perioada si daca este legal sa imi ''ofere'' acest lucru. despre regulamentul intern nu stiu nimic. dar daca in aceasta situatie este o persoana care mai are aproximativ 2 ani pana a iesi in pensie, mai poate sa o dea afara?
Răspuns la discuția am primit preaviz de concediere
multumesc. o sa intreb in baza carui articol imi propun acest lucru. am contract individual de munca. si nu stiu sa fi fost stipulat ceva de genul asta la inceput.
buna ziua. am primit preaviz de concediere. mi s-a spus ca e de 20 de zile si ca in perioada asta nu pot sa iau concediu de odihna, dar mi-l vor plati la final. insa ce m-a pus pe ganduri a fost faptul ca mi-au dat sa aleg intre a veni toata perioada de preaviz la lucru doar 4 ore pe zi sau sa vin 2 saptamani 8 ore (program normal) si in ultima perioada sa nu mai vin deloc. nu mi se pare ok aceasta propunere. adica pe aceasta perioada voi fi platita doar 4 ore pe zi. deoarece am citit ca au mai patit-o si alte persoane, v-as ruga sa ma lamuriti daca este normal sa se intample asa ceva. va multumesc.