Buna ziua !
As dori sa stiu daca exista in legislatia muncii vreo prevedere care sa impuna obligativitatea acordarii repausului saptamanal dupa o perioada de concediu de odihna in care deja au fost incluse si zilele nelucratoare corespunzatoare considerand ca insasi concediul de odihna este o perioada de repaus. Mentionez ca programul de lucru in aceasta situatie este de tipul 12/24/12/72. Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Va salut cu respect!
As dori sa stiu daca pentru un copil minor pensia alimentara cumulata cu alocatia de intretinere depaseste suma de 300RON este considerata venit si daca parintele care in urma divortului plateste pensia alimentara poate beneficia de deducere personala pentru intretinerea copilului in cazul care cele doua drepturi ale copilului nu sunt considerate venituri.
Va multumesc!
Va salut!
Voi incerca sa va expun cat mai pe scurt cazul meu in speranta ca veti reusi sa ma lamuriti in problema pe care o am . In momentul de fata ma aflu in proces de divort cu sotia , in calitate de parat . Am fost de acord cu toate capetele de cerere (numele sotiei dupa divort , domiciliul copilului , acordarea pensiei alimentare catre copil in cuantum de 25% din venitul lunar net , stabilirea autoritatii parintesti) mai putin unul si anume acordarea unei pensii de intretinere catre sotie pe motiv ca ar fi in stare de nevoie din cauza starii de sanatate . Precizez ca boala de care sufera este de natura dermatologica , s-a cronicizat la aproape un an de la data casatoriei dar acest lucru nu a impiedicat-o sa administreze un mic magazin si ulterior sa se angajeze tot ca lucrator comercial / gestionar , in aceasta conditie fiind si la momentul actual fiind angajata cu forme legale in cadrul unei societati comerciale avand un venit net lunar de 700 lei RON. Pentru acest motiv cauza s-a disjuns , in primul dosar pronuntandu-se solutia de divort iar in al doilea urmand proba cu martori , inscrisuri , interogatoriu. Nelamurirea mea este ce martor sa aleg si ce inscrisuri sa aduc ca proba ca sa pot dovedi ca fosta sotie nu este in incapacitate de munca atat timp cat ea lucreaza de circa 5 ani cu contract de munca (norma intreaga) nefiind pana in prezent incadrata la vreun grad de invaliditate sau incapacitate de munca.
Va multumesc anticipat. Toate cele bune
Vă salut!
Aş dori să ştiu care sunt posibilităţile de recuperare ale drepturilor salariale în situaţia în care angajatorul invocă pe de-o parte binecunoscutele motive de criză , lipsa momentană a resurselor financiare, anumite sume de bani pe care le-ar avea de primit de la o firmă în beneficiul căreia am prestat servicii şi pe de altă parte lipsa de interes pe care o manifestă în căutarea altor lucrări . Menţionez că ultimii bani primiţi au reprezentat o parte doar din salariul pe luna noiembrie 2009 iar din data de 01 februarie 2010 am înţeles că am fi în şomaj tehnic Vreau să mai fac precizarea că în această situaţie fiind , îmi este greu să mai susţin financiar o acţiune în instanţă fapt pe care cred că se bazează marea majoritate a angajatorilor în asemenea cazuri.
Vă mulţumesc!