avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibilitãþile de recuperare ale drepturilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibilitãþile de recuperare ale drepturilor salariale

Vă salut!
Aş dori să ştiu care sunt posibilităţile de recuperare ale drepturilor salariale în situaţia în care angajatorul invocă pe de-o parte binecunoscutele motive de criză , lipsa momentană a resurselor financiare, anumite sume de bani pe care le-ar avea de primit de la o firmă în beneficiul căreia am prestat servicii şi pe de altă parte lipsa de interes pe care o manifestă în căutarea altor lucrări . Menţionez că ultimii bani primiţi au reprezentat o parte doar din salariul pe luna noiembrie 2009 iar din data de 01 februarie 2010 am înţeles că am fi în şomaj tehnic Vreau să mai fac precizarea că în această situaţie fiind , îmi este greu să mai susţin financiar o acţiune în instanţă fapt pe care cred că se bazează marea majoritate a angajatorilor în asemenea cazuri.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:18, 2 Martie 2010
Angajatorul nu are scuza legala pentru neplata salariilor. Actonati in instanta, litigiul de munca este scutit de taxa de timbru. Sau, impreuna cu colegii, puteti angaja un avocat si veti recupera cheltuielile de judecata de la angajator.
CCMU Art. 48. - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii
actiunea in instanta privind recuperarea drepturilor salariale cuvenite si neonorate conform prevederilor inscrise in contractul individual de munca se adreseaza Tribunalului si este scutita de taxa de timbru. actiunea poate fi formulata individual sau colectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii-neplata salarului snoopdoggirl snoopdoggirl M-am angajat cu carte de munca, mi s-a stabilit salarul de 700 lei. Pentru primele 3 luni cât am lucrat mi s-a achitat integral această sumă, însă pentru ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor onutzza22 onutzza22 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Am lucrat la o societate de la inceputul anului 2008 pana acum cateva saptamani; din luna noiembrie 2008 nu s-au ... (vezi toată discuția)
Patronul nu mai are bani pentru plata salariilor alex68 alex68 Va rog, daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns. Patronul societatii la care lucrez afirma ca nu mai are bani pentru plata salariilor. Am aflat, de curand, ... (vezi toată discuția)