avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii-neplata salarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii-neplata salarului

M-am angajat cu carte de munca, mi s-a stabilit salarul de 700 lei. Pentru primele 3 luni cât am lucrat mi s-a achitat integral această sumă, însă pentru ultimele 4 luni am fost plătită doar cu 500 lei/lună. Am plecat de la acea firmă de 3 zile, însă banii nu i-am putut recupera. ( total 800 lei) Ce pot face în acest caz?Merită să-i dau în judecată?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:43, 19 Octombrie 2009
Sunt de parere ca merita sa ii dati in judecata pentru drepturile salariale cuvenite si neachitate. Pe langa acestea puteti cere si daune si puteti depune la dosar chitanta si factura eliberata de avocat drept cheltuieli de judecata si sa recuperati si aceasta suma.
Trimiteti angajatorului o adresa (cu confirmare de primire) in care solicitati plata tuturor drepturilor salariale in conformitate cu Art. 48.di CCM uni la nivel national - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.

Puteti face actiune in istanta,sunt banii dvs..cu atat mai mult cu cat litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru,iar onorariul avocatului il puteti recupera.
In cazul in care ajungem in fata instantei, proba cu martori este admisibila? Din pacate nu am fluturase sau alte chitante cu care sa pot dovedi cat salar am luat. Si cartea de munca este la angajator... pot sa cer si restituirea acesteia in adresa pe care i-as trimite-o angajatorului in vederea platii tuturor drepturilor salariale (co confirmare de primire)?
Martorii sunt acceptati in proces.
Puteti solicita angajatorului fie o copie a cartii de munca stampilata conform cu originalul sau chiar cartea de munca o puteti imprumuta pentru x perioada de timp.
Angajatorul va veni cu fluturasii / state de plata / dovezi ca v-a platit x salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi salariale blindguardian blindguardian Am fost angajat aproximativ un an la o firma, in functie de conducere. Din cauza divergentelor repetate cu asociatul unic, in luna iulie mi-am depus demisia cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa demisie noha_1508 noha_1508 Buna ziua, Sotul meu are o problema cu recuperarea ultimului salariu de la ultimul loc de munca. Seful lui a vrut sa il concedieze, dupa care l-a pus sa isi ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa procedez VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 revin cu detalii ca sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi; lucrez la o firma din data de 1 august 2006,cu contract de munca cu salariul de 5 mil brut incadrata ... (vezi toată discuția)