avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate stoianla

Activitate stoianla

Buna seara. Abia s-a încheiat ultimul termen la divorț iar soția nemulțumită de felul în care s-a terminat susține că nu o sa mai primească nici un cadou (pachet) ,pe care eu îl trimit pentru fiica mea(are 6 ani ) .De altfel chiar azi a refuzat să primească florile pentru fetița dăruite de mine prin intermediul unei firme ,cu ocazia zilei de 1 Martie . Eu lucrez in străinătate ,iar fetița a rămas în grija mamei . Încă nu avem o decizie judecătorească cu un program (urmează ). Cum ii pot face copilului meu cadouri sau să o ajut financiar prin achiziționarea de hăinuțe ,cursuri ,etc. ,separat fata de pensia alimentara ,daca mama refuza cadourile ,pachetele ..etc. ,pe care eu le trimit fetiței ? Am fost acasă în concediu 6 săptămâni ,in ianuarie . Fetița a stat cu mine aproximativ 5 săptămâni ,fiind alegerea ei ; a stat chiar 2 săptămâni în care eu am fost obligat să stau în carantină (Corona)...Ne-am distrat mult .Relația noastră este foarte buna și chiar vreau sa ii fiu de ajutor , numai că simt că mama nemulțumită cu ceea ce a obținut (bani) , o să încerce să se răzbune prin alienarea copilului . Ce pot face legal , ca eu sa pot trimite în continuare ,pachete ,cadouri ,etc .fetiței ? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri .
Urma să îmi iau fetița de la grădiniță (la cererea fetiței ), eu cu mama ei suntem în proces de divorț . Lucrez in străinătate ,fetița locuiește în România împreună cu mama ei . Sunt in concediu în România la domiciliu din buletin ,de pe data de 5 ianuarie 2021 .Fetița de la acea dată și până astăzi (pe 21 febr.o sa plec din nou) a petrecut cu mama maxim 6 zile ,dorința ei ferma fiind sa locuiască și să petreacă cu mine cea mai mare parte a timpului . In acea zi in care am fost sunat de acel polițist doream sa merg la grădiniță sa îmi iau fetița la cererea expresă a ei .Mama nefiind deacord a sunat la acel post de politie spunând că eu o sa merg sa îmi iau copilul cu forța . Mă interesează atitudinea polițistului care din discuția avută cu el mie mi sa părut că are o atitudine favorizantă pentru mama neexistând dovezi precum că eu as urma să încalc într-un fel sau altul legea și clar nu am avut o intenție in acest sens. Am o parte a convorbirii cu dânsul înregistrată de la un moment dat când mi se pare că prevenția dansului pare a fi mai mult un act de intimidare. Iubitul soției este polițist și mă gândesc că este posibil sa se cunoască cu acest șef de poliție local . Mă interesează să știu dacă se poate lua vreo măsură juridică în cazul în care se va dovedi că acest angajat al poliției prin procedura și atitudine a greșit . Tot repeta că el dorește să prevină că îmi oferă sugestii ,etc... Și toate aceste 16 minute de conv telefonică doar pentru că a primit o sesizare telefonică de la soția mea precum eu as merge la grădiniță și mi-aș lua fetița cu forța .(niciodată nu as face așa ceva ,nu mi-aș lua copilul împotriva dorinței ei ).
Cum vi se pare atitudinea domnului șef de post ?
stoianla a scris:

Șeful poliției are dreptul să mă sune de pe un Nr. Mobil (personal cred) , in urma unei sesizări cetățenești( lipsite de dovezi și bazate doar pe bănuieli ) precum eu as urma să înfăptuiesc încălcarea legii pe raza localității pe care dansul o veghează , punandu-mi in vedere că în cazul în care eu as înfăptui ceva ilegal dansul ar urma să aplice legea ?

Șeful poliției are dreptul să mă sune de pe un Nr. Mobil (personal cred) , in urma unei sesizări cetățenești( lipsite de dovezi și bazate doar pe bănuieli ) precum eu as urma să înfăptuiesc încălcarea legii pe raza localității pe care dansul o veghează , punandu-mi in vedere că în cazul în care eu as înfăptui ceva ilegal dansul ar urma să aplice legea ?
Răspuns la discuția Divort
Aveti dreptate , atat timp cat sunt cheltuiti pentru copil .
Discuție Divort
Pensia pentru un copil este in valoare de 25 %.....,chiar daca părintele care o plătește lucrează în străinătate , iar copilul și mama se afla in Ro ?Exista condiții în care acest procent poate fi diminuat. Întreb deoarece ma tem ca acești bani nu ar fi folosiți strict in interesul copilului....,fiind vorba de aproximativ 400 de euro .
Vă mulțumesc anticipat !