avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Pensia pentru un copil este in valoare de 25 %.....,chiar daca părintele care o plătește lucrează în străinătate , iar copilul și mama se afla in Ro ?Exista condiții în care acest procent poate fi diminuat. Întreb deoarece ma tem ca acești bani nu ar fi folosiți strict in interesul copilului....,fiind vorba de aproximativ 400 de euro .
Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:53, 19 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procentul este de pana la 25% iar pensia poate fi stabilita și în natura, luptați-va pentru asta.
Cereți sa plătiți 150 EUR cash pentru cheltuielile Copilului și restul în natura, haine, alimente.
Amandoi părinții trebuie sa își întrețină copilul nu doar unul dintre ei. B
Procentul legal este de până la 1/4 din veniturile nete, indiferent unde sunt obținute. Suma de 400 euro nu este o sumă exagerat de mare în raport cu nevoile unui copil, astfel încât mi-e greu să cred că suma va fi diminuată de instanță. S-ar putea acest lucru doar în cazul în care se dovedește că debitorul obligației de întreținere (cel care plătește) are niște cheltuieli mari care îi creează dificultăți pentru întreținerea zilnică dacă ar fi obligat să plătească și pensia în sumă de 400 euro.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Adrian ALBU, Avocat
Daca realizați venituri de zeci de mii de euro lunar se putea pune problema ca un eventual procent de 25%ar excede nevoilor copilului iar restul de bani ar putea fi folosit de mama în scopuri personale.Pt suma achitată nu ar trebui să va faceti probleme .....
Aveti dreptate , atat timp cat sunt cheltuiti pentru copil .
Suma de 400 de euro este foarte mare. Amândoi părinții sunt obligați sa participe la întreținerea copilului întreținerea unui copil nu costa atât pe luna decât dacă merge la grădiniță particulara sau are nevoi speciale ceea ce nu cred ca e cazul.
În plus, pensia în natura nu înseamnă că minorul nu va primi ce ii trebuie. Iar mama, dacă intenționa sa folosească banii pentru copil nu ar trebui sa aibă nici o problema.
În plus, legiuitorul prevede clar ca prima opțiune pensia în natura.

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară minor stabilită în procente. cum o pot obține din venitul actual al tatălui? Anna101 Anna101 Buna seara, Va rog a-mi da niste sfaturi in ceea ce priveste pensia alimentara a unui minor. In urma cu 2 ani si jumatate in urma unei hotarari judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară de 7050 lei lunar, mama nu lucrează de 20 ani! tribulad tribulad Scriu pt. un verisor, care e medic. Care castiga in jur de 24 000 lei lunar , si caruia o femeie, pt. o intamplare ii cere de 15 ani de zile 25% din salar (mai ... (vezi toată discuția)