avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate totio

Activitate totio

Răspuns la discuția Concediu maternitate obligatoriu?
Da, cei de la ANPS nu reusesc sa raspunda cu DA sau NU. Imi dau textul de lege, de data aceasta au reusit sa faca bold punctul B). Ceea ce iarasi nu este neaparat concludent.
Cei de la Municipiul Bucuresti, mi-au aruncat si in fata ca pot sa ii dau si in judecata ca i-au mai dat si altii si ei au castigat - cu toate argumentele mele.
Eu nu tin neaparat sa dau pe cineva in judecata, de asemenea nici nu stiu daca merita atata timp consumat o luna de indemnizatie, dar ca si idee, mi se pare abuz sa fie cum imi explicati Dvs. si cum stiam si eu de la celalalt copil iar ei sa faca cum considera doar pt ca e mai simplu.
Am sa trimit catre ANPS decizia de la APSMun Bucuresti si sa ii rog sa imi raspunda direct pe documente, poate asa obtin un raspuns clar. Daca imi raspund la fel ca si cei de la Bucuresti, cel putin stiu ca mai ramane doar judecata sa zica cine are dreptate - lucru mai complicat .... Merci.
Buna ziua, cei de la ANPS mi-au raspuns astfel: "Daca nu indepliniti conditiile de acordare a concediului post natal, puteti benficia de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului incepand cu data nasterii acestuia." Am trimis raspunsul de la ANPS catre Prestatii Sociale mun Bucuresti, care imi raspund exact cu extrasul din lege sustinand in continuare ca puteam sa imi iau concediul dar ca nu am vrut. Nici nu stiu ce sa fac, sa mai discut cu ei sau sa trimit discutia catre ANPS sa le explice ei cum e cu legislatia?
Multumesc, sunteti foarte amabil. Sper ca cei de la anps sa fie mai in tema cu problema, decat cei de la prestatii sociale Bucuresti. Un sfarsit de saptamana placut!
Va multumesc pentru raspuns. Am citit raspunsuri, dar am vrut sa fiu sigura ca inteleg bine. Am sa fac o solicitare la anps sa imi spuna punctul lor de vedere, care sper sa coincida cu al dvs (si al meu). Daca nu, mai vad ce fac, pentru ca nu mi se pare corect, cei de la apsmb (prestatii sociale Mun Buc) mi-au spus ca "Aveati dreptul sa beneficiati de concediu de maternitate , dar nu ati dorit.", ca urmare indemnizatia o voi primi din a 43-a zi. Merci inca odata!
Buna ziua,
am obtinut venituri ca si PFA, am nascut si am depus actele de CCC. Mi s-a acordat acesta incepand cu a 43-a zi de la nastere, desi am ales sa nu beneficiez de concediu de maternitate si sa intru direct in concediu de crestere copil. Se poate sa imi spuneti daca este corect sa fiu obligata la cele 42 de zile de concediu de maternitate in conditiile in care contributia de 0,85% nu este obligatorie? Va multumesc!
Răspuns la discuția NOILE REGULI CCC
Nnu inteleg in continuare cum se aplica "cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu"
(bine, fiind un proiect, discutia este de principiu, poate nici nu se va aplica; insa daca se va aplica, nu inteleg practic cum se face)
Sa luam un caz: parintele are venituri din PFA, nu plateste taxa pentru a beneficia de concediu de maternitate, deci ar putea intra in CCC din prima zi de dupa nastere - presupunem ca in prima zi de dupa nastere isi suspenda PFAul.
Cand trebuie sa depuna cererea ca sa beneficieze de ICC inca din prima zi?
Răspuns la discuția NOILE REGULI CCC
Deci fraza nr 1 spuneti ca s-ar referi doar la parintele care este CCC si beneficiaza de indemnizati, oricare ar fi el? nu prea se intelege acest lucru! sau eu nu inteleg acest lucru ...
La pct. nr. 3, da, este situatia actuala, dar situatia nelamurita inca de la pct. nr. 2 este ciudata, cel putin.

Multumesc, raman nelamurita dar sper sa nu fie asa cum inteleg eu :), ci la punctul 1 sa fie cum ziceti dvs., iar la 2 sa fie undeva o greseala!
Buna ziua
se poate sa ma lamuriti putin referitor la articolul dvs www.avocatnet.ro/content/art...

1. ce inseamna ca "Pe deasupra, pe durata concediului pentru cresterea copilului, ambii parinti vor putea sa obtina venituri anuale de pana la 3.000 de lei ..."
Adica daca unul dintre parinti intra in CCC si beneficiaza de ICC, celalalt parinte nu poate castiga mai mult de 3000 lei/ an? sau nu inteleg eu bine?

2. "Important! Potrivit modificarilor aduse de proiectul de hotarare, persoanele care nu vor face solicitarea referitoare la concediu si indemnizatie cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in concediu, acesta si indemnizatia vor fi reduse din oficiu cu o luna."
Am PFA. Ca sa obtin ICC trebuie sa suspend PFA, apoi sa depun cerere Adeverinta venit la ANAF, lucruri care dureaza. Sa ziceam ca dureaza 15 zile, depun cererea de CCC si ICC, deci voi pierde prima luna din ICC? sau iarasi nu reusesc eu sa inteleg? Ar trebui sa fac suspendarea inainte de a naste si sa cer intrarea in concediu inainte de a naste, cu cel putin 30 de zile?

Sunt intr-o ceata totala!

Multumesc
Daca as putea, as uita ca il am! Ma gandeam ca poate ma desproprietareste statul din oficiu fara nici o obligatie din partea mea :)
Inteleg ca cel mai bine ar fi sa ma interesez la primarie care este amenda si daca nu este prea mare sa il inregistrez, sa platesc impozite si penalitati si apoi .... sa vad cum scap de el
Intrebarea grea este ce ma fac daca amenda este prea mare si penalitatile prea mari?!
Va multumesc de informatii!
Buna ziua
am un petec de pamant achizitionat acum vreo 15 ani intr-un sat. La ora respectiva nu stiam ca trebuie sa il inregistrez la primarie pe numele meu, apoi nu m-am mai preocupat, dat fiind ca nu am trecut pe acolo decat de vreo 2 ori acum mai bine de 10 ani ca sa constat ca vecinii se mutasera in curtea mea cu catel si cu purcel. Nu stiu ce sa fac acum, sa ma duc sa il inregistrez sau se pierde dreptul de proprietate din oficiu daca nu ai facut treaba asta o perioada data si inseamna ca am scapat. Daca il inregistez, exista (ne)sansa sa mi se calculeze ceva penalitati mai mari decat merita bucata aceea de pamant? Multumesc.