avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters133104

Activitate ContSters133104

Răspuns la discuția termenul de 5 zile
1. aveti dreptate, am gresit scriind angajatorul;
2. asta am scris si eu in text, deci nu asta voiam sa subliniati;
3.este sau nu este un termen de decadere?
Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata comisiei.
Aceste 5 zile se numara de la data la care am semnat ca am luat la cunostinta ca sunt convocata sau de la data la care a fost emisa convocarea?
Daca nu sunt si nu ma prezint pot solicita instantei anularea deciziei din acest motiv?

va multumesc
Răspuns la discuția cercetare disciplinara
Termenul legal este de 5 zile lucratoare; ce nu inteleg insa este daca este vorba despre data de la care a fost emisa convocarea de catre administrator sau despre data de la care am semnat ca am primit convocarea, adica de la data la care am luat la cunostinta?

va multumesc
In data de 07 oct 2010 ora 12.00 am semnat de primire convocare la cercetare disciplinara (am primit un plic prin curier rapid) pentru absente nemotivate. Cercetarea disciplinara va avea loc luni 11 oct h.12.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca se afla in termenul legal.
Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri.
In prima jumatate a lunii ianuarie a.c. am trimis o cerere pentru incheierea unei polite de asigurare de viata cu acumulare de capital si am depus in contul firmei de asigurari suma de 1500 ron ( plata pe an intr-o singura transa). La cateva zile am fost sunat si mi s-a spus ca polita e in curs de procesare si ca-mi va fi trimisa la domiciliu in cel mult o luna de zile. De atunci niciun semn. Sigur ca banii fiind la domniile lor nu-i mai intereseaza. Consider aceasta neseriozitate din partea angajatilor firmei, angajati care nu numai ca pateaza imaginea firmei dar imi creaza mare neplacere. Din acest motiv nu vreau sa mai am de-a face cu aceasta firma ( ma intreb daca procesarea unei polite dureaza 2-3 luni, in cat timp ar acorda domniile lor o despagubire) si ca urmare intentionez sa le trimit o cerere de returnare a banilor - intr-o scrisoare cu confirmare de primire.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca imi pot recupera banii si in cat timp ar trebui sa mi-i returneze.
Va multumesc mult pentru ajutor si timpul acordat.
Discuție mostenire
- se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu;
- unchiul meu defunct nu are sotie, copii, parinti; are 4 frati in viata si doi predecedati (unul dintre predecedatii unchiului fiind tatal meu);
- masa succesorala se compune dupa stiinta mea dintr-un apartament in Buc, o casa la tara si un teren intravilan;
- un fiu al unuia dintre fratii in viata ai defunctului a intrat in apartamentul unchiului , a facut acolo un parastas pentru unchiul nostru, a intrat in posesia bunurilor mobile si a apartamentului (reface zugraveala...etc) pe motiv ca s-ar afla in posesia unui testament prin care unchiul i-ar fi lasat mostenire apartamentul; nu doreste deschiderea succesiunii si nici nu arata nimanui testamentul cu pricina;
- va rog respectuos sa-mi spuneti ce drept am la mostenire si cum sa procur actele necesare deschiderii succesiunii avand in vedere ca acest var nu accepta nicio discutie in acest sens cu atat mai putin sa-mi dea certificatul de deces al unchiului sau alt act care ar sta la baza masei succesorale.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestei spete.