avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

- se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu;
- unchiul meu defunct nu are sotie, copii, parinti; are 4 frati in viata si doi predecedati (unul dintre predecedatii unchiului fiind tatal meu);
- masa succesorala se compune dupa stiinta mea dintr-un apartament in Buc, o casa la tara si un teren intravilan;
- un fiu al unuia dintre fratii in viata ai defunctului a intrat in apartamentul unchiului , a facut acolo un parastas pentru unchiul nostru, a intrat in posesia bunurilor mobile si a apartamentului (reface zugraveala...etc) pe motiv ca s-ar afla in posesia unui testament prin care unchiul i-ar fi lasat mostenire apartamentul; nu doreste deschiderea succesiunii si nici nu arata nimanui testamentul cu pricina;
- va rog respectuos sa-mi spuneti ce drept am la mostenire si cum sa procur actele necesare deschiderii succesiunii avand in vedere ca acest var nu accepta nicio discutie in acest sens cu atat mai putin sa-mi dea certificatul de deces al unchiului sau alt act care ar sta la baza masei succesorale.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestei spete.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 05:35, 4 Martie 2010
Daca e adevarat ca exista un testament in favoarea varului, nu aveti ce face. Neavand copii sau sotie, nu exista mostenitori rezervatari si nu are cine sa atace testamentul.
Daca nu e adevarat, au dreptul la mostenire toti fratii ( si dvs. pt partea tatalui dvs.) si parintii ( daca mai traiesc).
Mergeti la un notar din circumscriptia domiciliului unchiului si dati o declaratie de acceptare a succesiunii. Chemati toti mostenitorii. Notarul este obligat sa verifice daca s-a inscris deschiderea succesiunii in alt registru de succesiuni si veti sti daca varul a facut vreun act sa-si valorifice testamentul. Daca nu, va fi obligat sa se prezinte la notarul acesta, care il va cita. Atunci se va prezenta cu testamentul ( daca exista ).
Mergeti acum, in termenul de optiune succesorala de 6 luni, nu depasiti acest termen.
Puteti solicita un duplicat al certificatului de deces de la Starea Civila a localitatii unde a decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire wio wio wio wio buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune in instanta si cerere despagubiri ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, As vrea sa va expun cazul meu si sa va rog sa imi acordati putina asistenta. In urma decesului bunicului meu, a ramas ca masa succesorala o ... (vezi toată discuția)