avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia mosteniri legal. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 23 Iulie 2011
In situatia in care Matusa mamei dvs. Nu are copii era necasatorita sau vaduva la data decesului si nu a lasat niciun testament, mama dvs in calitate de nepoata poate deschide succesiunea la notariat. Daca nu mai exista alti frati sau nepoti ai matusii dvs si parintii dansei nu mai traiesc, mama dvs in calitate de mostenitor legal va culege toata masa succesorala. Tb sa se prezinte la notarul public din circumscriptia unde defuncta a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces , cu actele de stare civila din care sa reiasa legatura de rudenie cu defuncta si actele de proprietate cu privire la bunurile din masa succesorala si cu doi martori care au cunoscut o pe defuncta. In urma dezbaterii succesiunii se va elibera certificatul de. Mostenitor.
doamna mirela matusa mamei mele mai are si doi frati in viatza si mai multi nepoti.dintre care doar mama mea si un var de al ei sunt rudele care a avut grija de ea fiid vaduva.varul mamei mele a intrat deja in casa si a luat actele si bunurile banesti avand deja o cheie de acolo. in situatia asta ce pot face?/ va mutumesc
Acelasi lucru. Fratii defunctei trebuie sa deschida succesiunea. Mama dvs are parintii in viata? Daca da dansa nu are drept la mostenire ci mama sau tatal dvs care e frate/sora cu defuncta. Varul daca la fel are mama/Tata in viata si este frate/sora cu defuncta nu are niciun drept.la succesiune vin prin reprezentare si nepotii defunctei ai caror Mame/ tati frati cu defuncta sunt predecedati.
In orice varianta varul dvs nu are niciun drept deocamdata.daca este succesibil prin reprezentare, adica parintele frate cu defuncta este predecedat, Aceasta-varul-este considerat acceptant al succesiunii si ca o sanctiune civila el va trebui sa aduca la masa succesorala bunurile sustrase neavand dreptul la bunurile succesorale sustrase.
va multumesc dar in cazul asta mama mea nu mai are parinti in viatza dar varul mamei mele o are pe mama lui in viatza paralizata la pat fiind sora cu defuncta.in acest caz mama mea mai are vreun drept?? va,multumesc
Da. Dansa va urca in locul parintelui care era sora/frate cu defuncta. Varul dvs in acest caz nu are niciun drept , mama dansului este mostenitoare. Dansul prin faptul ca a sustras bunuri a comis infractiunea de furt.

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)