avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate ApologetX

Activitate ApologetX

va salut,
trebuie sa completez o fisa de partener pentru un proiect strategic in care mi se cere "Nr. de la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor". L-am pus pe colegul meu care e la sediu sa se uite printre actele asociatiei dar nu l-a gasit.

Ce modalitati am sa-l aflu?

Multumesc in avans.
ca urmare varianta 2 mi se pare cea mai ok, cum ar trebui sa le demonstrez? Copie dupa talon? (nici nu ma gandesc) ,copie dupa contractul de comodat? il am dar nici asta nu prea as vrea... ,ar trebui ei sa se intereseze de proprietarii masinii..
Buna ziua,

Am sa va povestesc pe scurt care e situatia si apoi as vrea sfatul vostru:

Am inceput de 2 ani sa iau amenzi pentru parcare in locurile cu taxa din oras, am depus contestatie la ADP Timisoara mentionand ca NU sunt deacord sa platesc parcare in locurile unde ei nu au investit nici un leu in acele parcari (decat unde sa investit, adica unde parcarile sun asfaltate, aliniate) ,cu alte cuvinte unde arata a parcare (acolo sunt deacord sa platesc, asa e si afara), nici decum unde este plin de noroi, apa, etc.. (le-am facut si poza), la ei nu a mers, in continu imi raspundeau ca, conform legii... bla bla bla.. .. in fine, am platit doar prima amenda (a fost prima si ultima din viata mea) ,si aia mi-a parut rau apoi ca am platit-o.. ,nu am mai depus nicaieri nici o contestatie..., mi s-au adunat peste 20 de amenzi de atunci... (numarate din mare) ,is toate in masina adunate..

Unul din motivele pentru care nu mi-a fost teama sa nu platesc amenzile este si pentru ca masina nu e trecuta pe mine ,masina care din 2008 (cand incepeam sa primesc amenzi) nu era a mea, proprietar fiind unchiul meu care nu e din Timisoara (nici masina nu are nr de TM, e din alt judet), din 2010 sunt proprietar insa a ramas tot pe unchiul meu.(nr masinii ramanand neschimbat). iar din cate am auzit, amenzile ADP nu ajung in alt oras... ,din 2008 unchiul meu nu mi-a zis nimic (nu i-a ajuns nimic acasa) si nici nu cred ca ii va ajunge..

Dar fiindca eu am depus contestatia ,unde am mentionat numele meu, adresa din TM si nr masinii ,ei au dedus ca sunt propritar al masinii si mi-au trimis acasa somatie sa platesc toate amenzile daca nu, ma dau in judecata, etc.. ,pana acum nu am ridicat recomandatele de la ADP insa de data asta am zis sa o ridic... Imi vine sa ii ignor total, am un dispret enorm pentru ei, pentru mine is niste gunoaie ,se lauda prin ziare de cifra lor de afaceri de milioane de euro, iar parcarile is dezastru prin oras.. ,credeti-ma nu as avea nimic impotriva daca ar investi MACAR in parcarile care exista ,nu sa mai construiasca locuri noi de parcare..

Ma gandeam la cateva actiuni care sa le fac si pentru asta as vrea sa va cer parerea:
1. Sa le scriu la cei de la ADP ca nu sunt propritar al masinii (a fost inchiriata cu contract de comodat pe o perioada de timp) si gata, mai putina bataie de cap..

2. Sa depun contestatie in istanta pentru toate amenzile primite ,mentionand si sustinand cele de mai sus (motivele pentru care NU platesc), aici am nevoie mare de ajutor deoarece vreau sa fac o petitie, as vrea sa le scriu la cateva ziare, as vrea sa fac un TAM TAM mare sa atrag oameni de partea mea care sa ma sustina in istanta, asfel nu voi avea nici o sansa! - nu stau nici foarte bine cu timpul (lucrez destul de mult) insa efectiv nu concep, nu pot accepta sa nu bage nici un leu in parcari si sa ceara bani.. ,(cine nu ar vrea investitie 0 si profit 100%) ??

3. Sa o las moarta, nici o actiune..

astept parerea voastra!
Raspunsul care va trebui sa-l formulez la Intampinarea depusa de IPJ Timis ,trebuie depusa personal la Judecatorie? Sau se poate trimite si prin posta? Exista un model de "raspuns la intampinare"? ,un un termen in care trebuie sa ma incadrez? (este prima experienta de acest gen) Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,

Am sa va povestesc pe scurt ce sa intamplat:

In luna Mai 2010 un agent al IPJ Timis mi-a luat permisul pe motiv ca nu am dat prioritate la un pieton ,nu am sa intru in detalii, am contestat in istanta decizia lui iar in 09 Septembrie 2010 m-am prezentat la proces (prima infatisare), el (agentul sau macar vreun reprezentant IPJ Timis) nu s-au prezentat, Judecatorul a spus ca trimite cazul spre solutionare si voi primi raspunsul in scris prin posta. (Ca proba am prezentat o simulare (desen de mana) cum sa intamplat si am povestit verbal, nu aveam alta proba, in schimb asteptam agentul sa vina cu proba video, deoarece am fost filmat)

Ieri (16.09.2010) am primit prin posta o citatie (de la Judecatorie) impreuna cu o INTAMPINARE din partea IPJ Timis in care cere instantei sa respinga plangerea mea (ca fiind neintemeiata) si sa mentina sanctiunea ,cerandu-mi mai multe probe (sa dovedesc!) ,respingand proba cu martori care imi sunt rude (eram doar cu sotia in masina) ,oricum nu am inclus-o in plangere (ca martor), am mers singur la prima infatisare..(nu am vrut sa o includ pentru ca 100% nu putea veni in ziua aia) si mai gasesc scris in "Intampinare" ca in "temeiul art 242 alin 2 Cod proc.civ cauza se poate judeca in lipsa noastra", adica in lipsa agentului sau a unui reprezentant IPJ Timis (asta chiar nu am stiut).

Intrebarea mea este: Ce sa fac in situatia de fata? Ce ma sfatuiti?

Sunt PFA si mi-am facut un magazin virtual unde vreau vand haine si as vrea sa o fac legal. A vrea sa imi spuneti tot ce am nevoie sa functionez legal fiind si la prima experienta de acest gen.
- Casa de marcat? Sau doar un program de facturi online e suficient?
Factura de la furnizori? (e din asia) obligatoriu stampilata de ei? (ei cam trimit fara stampila) De ce acte/lucuri mai am nevoie? De ce sa tin cont? Ce este important? Astept sfaturi...

Multumesc