Revin cu o situatie pe caream expus-o deja in forum.Rezum: Am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren plus cladire in Bucuresti.
Promitentii cumparatori si cu mine am notariat un antecontract prin care cei doi promitenti (sot si sotie)se obliga la plata de 5000 eur lunar din suma stabilita timp de trei ani de la semnarea antecontractului.Mentionez ca pe acest teren cei doi promitenti cumparatori au un service si au realizat constructii fara acordul meu.Antecontractul nu este facut cu firma lor ci cu ei ca persoane fizice.Pana in prezent au depus suma de 5000 eur in lina februarie si de atunci nimic.I-am contactat telefoni de foarte multe ori (eu locuiesc in Canada ) si de fiecare data exista o motivatie pentru neplata obligatiilor.
ntrebare :Daca cer rezolutinea acestui antecontract si vom fi pusi in situatia anterioara acestuia ce cai pot urma pentru a putea valorifica acest teren ?
Pot sa le cer o chirie lor deoarece isi desfasoara activitatea pe terenul meu si sa vand altcuiva acest teren?Sau trebuie evacuati? Deoarece sunt cladiri (una fiind a mea ) si antecontractul este facut pe persoana fizica pot vinde altei persoane in cazul rezolutiunii antecontractului?
Se stipuleaza de asemenea in antecontract ca cei doi promitenti cumparatori pierd sumele anterioare daca nu-si asuma obligatiile.
Daca o hotarare de divort din Canada este definitiva si recunoscuta in Romania ca fiind definitiva, ce trebuie facut pentru a se clarifica partajul patrimoniului din Romania, dat fiind ca el nu a fost clarificat in Canada?
Am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren.Cumparatoarea de acord cu mine a stabilit sa-mi dea 5000 Eur pe luna incepand din luna februarie 2010 timp de trei ani.Pana in prezent promitenta cumparatoare nu a achitat insa nimic .Ce pot face daca respectiva nu respecta aceasta clauza antecontractului ?
Cu multumiri
NB Scrie in antecontract ca in cazul nerespectarii clauzelor de catre noi cumparatorii promitenti inteleg sa piarda partea din pret neachitata.
Sunt cetatean roman si canadian, .Am fost casatorita cu un cetatean algerian si canadian ,avand ultimul domiciliu comun in Canada, unde am divortat in 2005.
Precizez ca s-a reglementat aspectul patrimonial din Canada ,iar in incheierea sentintei de divort din Quebec exista o asa zisa Quittance (Tranzactie) care nu precizeza si bunurile imobile din Romania (terenuri).Acum as dori sa fac o clarificare a partajului dar nu stiu carei instante sa ma adresez. Dat fiind ca bunurile sunt pe teritoriul Romaniei, poate oare instanta din Quebec care s-a pronuntat in divort si partaj sa hotarasca pentru terenuri aflate in Romania ?