Revin cu o situatie pe caream expus-o deja in forum.Rezum: Am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren plus cladire in Bucuresti.
Promitentii cumparatori si cu mine am notariat un antecontract prin care cei doi promitenti (sot si sotie)se obliga la plata de 5000 eur lunar din suma stabilita timp de trei ani de la semnarea antecontractului.Mentionez ca pe acest teren cei doi promitenti cumparatori au un service si au realizat constructii fara acordul meu.Antecontractul nu este facut cu firma lor ci cu ei ca persoane fizice.Pana in prezent au depus suma de 5000 eur in lina februarie si de atunci nimic.I-am contactat telefoni de foarte multe ori (eu locuiesc in Canada ) si de fiecare data exista o motivatie pentru neplata obligatiilor.
ntrebare :Daca cer rezolutinea acestui antecontract si vom fi pusi in situatia anterioara acestuia ce cai pot urma pentru a putea valorifica acest teren ?
Pot sa le cer o chirie lor deoarece isi desfasoara activitatea pe terenul meu si sa vand altcuiva acest teren?Sau trebuie evacuati? Deoarece sunt cladiri (una fiind a mea ) si antecontractul este facut pe persoana fizica pot vinde altei persoane in cazul rezolutiunii antecontractului?
Se stipuleaza de asemenea in antecontract ca cei doi promitenti cumparatori pierd sumele anterioare daca nu-si asuma obligatiile.
buna seara, doamna Minola,
In primul rand e indicat sa cereti rezilierea contractului nu rezolutiunea.. rezolutiunea presupune punerea partilor in situatia anterioara, adica el sa va dea terenul si dvs sa inapoiati banii.. nu e corect..in al doilea rand, dvs pentru lipsirea de folosinta aveti tot dreptul sa percepeti chirie pana la evacuarea efectiva a promitentilor cumparatori, pentru lipsirea de folosinta de repspectivul imobil teren si constructie.. in plus, pentru ca au construit fara acceptul dvs, le puteti cere si daune interese, pentru prejudiciul cauzat cu noua constructie ilegala, fara autorizatie..actiunea ce urmeaza sa fie deschisa evident ca va avea mai multe capete de cerere.. printre acestea va fi si evacuarea lor.. evacurea se poate cere si pana la judecarea efectiva a actiunii pe cale de ordonanta presedintiala.. fiind mult de vorbit pe aceasta tema, va invit sa verificati mesageria privata.. e in coltul din dreapta sus.. cu stima, avocatPetre
in primul rand ar trebui vazut contractul, pt a stii ce clauze sunt inserate in el.
din ce spuneti dvs, teoretic se poate cere rezolutiunea antecontractului.
In raport de clauzele antecontractului puteti sa solicitati instantei ori desfiintarea lui ori executarea acestuia prin plata integrala a pretului promis. In caz de neexecutare de bunavoie a sentineti in termenul stabilit de instanta puteti sa-l executati silit daca detine bunuri mobile sau imobile.
Puteti sa solicitati desfiintarea contractului iar suma avansata de promitentul cumparator nu se va restitui daca asa sunt concepute clauzele antecontractului...