avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate zin

Activitate zin

Cum va putea raspunde pt evictiune?Se poate sa-mi restituie pretul din contractul de v-c si sa raman si cu apartamentul?
Am o situatie extrem de neplacuta si neasteptata.In urma cu 2 saptamani am cumparat un apartament cu un contract de vanzare-cumparare la notariat si am convenit cu vanzatorul ca in teremen de 10 zile sa-mi elibereze apartamentul.Au trecut cele 10 zile ,el mi-a inmanat cheile de la apartament chiar in ziua semnarii contractului spunandu-mi ca el pleaca in provincie sa-si cumpere o casa.Mi-a spus ca locuieste cu baiatul ,nora si un nepotel in acel apartament si sa le acord acest termen pana se muta si ei , pt ca oricum el nu mai are lucruri acolo ,ca si le-a dus la tara.Precizez ca el era unic proprietar si ca atare a vandut fara nici o restrictie.M-am prezentat la apartament dupa expirarea celor 10 zile si constat ca in apartament inca erau copiii lui de care am vorbit mai sus.Le-am prezentat contractul de v-c si spuneau ca ei nu stiau ca apartamentul s-a vandut.Ei refuza sa se mute de acolo pt ca sustin ca au facut unele imbunatatiri la apartament si ca nu se muta pana tatal lor nu le restituie o anumita suma de bani.Au mai precizat ca ei nu sunt in relatii bune cu tatal lor ,ca nu-si vorbesc de aprox 3 ani si ca au fost dati in judecata de tatal lor ca sa evacueze apartamentul.Tot ei au spus ca au o decizie data de instanta de evacuare si ca au angajat un avocat care sa-i reprezinte si ca au cerut in instanta sa li se restituie banii ,ca altfel nu pleaca de acolo.Pareau f suparati pe mine ca am venit acolo si mi-au spus ca o sa am probleme ca ei nu pleaca de acolo .Ce pot sa fac in aceasta situatie?Mai mult au zis ca sa nu ma astept sa iau apartamentul asa cum l-am vizionat ,ca ei o sa demonteze tot ce au cumparat ,daca tatal lor nu le restituie banii ceruti de ei.Am vorbit la telefon cu vanzatorul(tatal lor) de situatia aceasta si el la randul lui spune ca nu le datoreaza nici un ban ,pt ca ceea ce au investit este de mai mult timp si ca era normal sa faca cate ceva prin casa, ca doar au locuit acolo ,nu le-a luat chirie si ca au fost f rai cu dansul,se purtau urat etc.Mi-e teama ca o-r sa demonteze pe acolo totul,cada ,parchet sau mai stiu eu ce stricaciuni vor face. Eu am fost un cumparator de buna credinta ,am dat un pret pe ceea ce am vazut . Mi-e teama ca o sa gasesc apartamentul devastat sau ca o sa intampin probleme cu ei in sensul ca vor refuza sa se mute. Ce ma sfatuti sa fac?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
ce s-a dat azi la proba practica la Bucuresti?
O speta care suna asa: Sotia baga divort la judecatoria pe raza ultimului domiciliu comun.Sotul este plecat in Bucuresti si are viza de flotant aici la o sora,el are probleme de sanatate ,internat la psihiatrie pt ca are o depresie puternica ,avand si tentativa de sinucidere si de aceea sora il ajuta si este in grija ei.Sotia acestuia a fost plecata timp de 4 ani in afara la munca si-a strans banutii ,a cumparat o casa intr-o localitate alaturata domiciliului comun al sotilor, pe numele fiicei lor in varsta de 19 ani si locuieste cu aceasta acolo.Au avut o casnicie timp de 20 de ani in care sotul a fost cel care a avut servici si a intretinut familia,sotia fiind casnica.In urma cu 4 ani ea a plecat din tara ,fiica a fost lasata in grija tatalui ,contribuind cu bani doar pt fiica lor(precizez ca el a ramas fara serviciu la acea data ,cand ea a hotarat sa plece din tara la munca fiind lipsit de ajutorul sotiei,practic fiind abandonat cand si-a pierdut jobul)Sotia a deschis proces de partaj si divort si as dori sa stiu daca procesul se poate stramuta la Bucuresti in conditiile in care sotul este in imposibilitate sa se descurce singur acolo ,pt ca nu poate fi lasat singur sa locuiasca in locuinta comuna ,pe considerente ca oricand poate sa aiba iarasi tentative de sinucidere.El a ajuns in starea aceasta de depresie tot pe fondul despartirii de sotie.Se poate cere ca procesul sa fie mutat la Bucuresti in baza acele vize de flotant pe care o are aici?Si inca o intrebare.....La partaj poate intra si casa care a cumparat-o pe numele fiicei lor?Dupa noul cod civil din cate stiu, ca la cumpararea unui imobil este nevoie de ambii soti la semnarea contractului de vanzare-cumparare si sotia a procedat astfel ca sa evite si impartirea acestei case la acest proces de partaj,casa fiind cumparata pe numele fiicei.Astept un raspuns! Ms anticipat!
Pentru posturile de grefier arhivar se face media intre proba practica si scris.
babypissi
In noiembrie dam pt grefieri arhivari si registratori...deci de aia "ma leg" de media dintre proba scrisa si cea practica.Lasa aia cu admis si respins! eu vorbesc de media finala, care va fi cea cu care se va intra.Sper ca m-am facut inteleasa.:innocent:
Ms pt lamuriri! babypissi fraza ultima a raspunsului tau ma bagase in ceata "dar in final pe lista va fi admis sau respins,nu se va face nicio media cu nota de practica."

Deci degeaba iei un 10 la scris daca iei un 7 la practica si invers.Nu va fi suficient ca sa intri in noiembrie .Am presimtirea ca se va intra cu note peste 9 locuri putine ,candidati f multi.Spor la invatat!
pffff,,,,,,,....sunt in ceata de tot.Pei la concursul din 18 sept tot pt grefieri arhivari si registratori s-a facut media dintre proba practica si cea de la scris.Acum in noiembrie de ce sa fie altfel?
Poate cumpara un apartament un sot fara consimtamantul celuilalt sot?La notariat la semnarea contractului de vanzare-cumparare e nevoie de amundoi soti?La vanzare ,stiu ca trebuie sa se prezinte ambii soti,dar la cumparare sunt aceleasi conditii?
Laura 23 oare la examenul din noiembrie ,la proba practica nu se mai dau note de la 1 la 10 ?
Nu mai inteleg nimica....nu se aplica articolul aceasta?

Nu cred.Note se vor da si la proba practica si apoi se face media cu nota de la proba scrisa.
ART. 12
(1) Proba practică se notează cu note de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei de examinare. Nota 1 se acordă în situaţia în care punctajul obţinut este mai mic sau egal cu această notă.
(2) Pentru a fi declaraţi admişi la concurs sau, după caz, la proba practică eliminatorie, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7.
(3) După susţinerea probei practice, secretariatul concursului va întocmi şi va afişa tabelul candidaţilor admişi.
(4) La proba practică eliminatorie nu se admit contestaţii.
Am vazut in regulamentul afisat pt concursul din noirmbrie ca ar fi cu admis si respins la articolul 16,dar note se dau si trebuie sa fie minim 7.Apoi ,normal ca in dreptul fiecaruia scrie respins pt cei cu note sub 7 si admis pt cei cu nota peste 7.
ART. 16
(1) Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe practice eliminatorii de verificare a cunoştinţelor de operare pe calculator sau de dactilografiere, precum şi a unei probe scrise, cu subiecte distincte, pentru posturile vacante de grefier cu studii superioare juridice sau pentru ocuparea posturilor vacante de grefier cu studii medii şi studii superioare de altă specialitate.
(2) Verificarea cunoştinţelor de operare pe calculator sau de dactilografiere se face de către comisia prevăzută la art. 11 alin. (2) şi se notează cu "admis" sau "respins". Candidaţii declaraţi admişi la proba practică eliminatorie participă la susţinerea probei scrise.
(3) Pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor vacante de grefier proba scrisă se susţine la următoarele discipline:
1. procedură penală;
2. procedură civilă;
3. organizare judiciară.
La examenul din noiembrie cred ca va fi f f f mare concurenta.Eu m-am inscris cu o zi inainte de data limita si am aflat ca erau deja inscrisi peste 500 candidati.Din numarul inscrisilor, cam 20% poate si mai mult vor pica proba eliminatorie.Asa deduc eu din statisticile Curtilor de Apel.Apoi trebuie sa iei cel putin un 9 la proba practica si tot peste 9 la scris ca sa ai sanse sa intri pe acele locuri.Cred ca si acum ultima nota de admitere sare de 9.Am vazut la exam din septembrie candidati multi picati care la proba scrisa au avut 10,doar ca la practica nu au avut nota destul de mare ca sa aiba o medie cel putin 9,38, ultima medie cu care s-a intrat.
Eu deja sunt cam incordata in ce priveste examenul din noiembrie.Cata bataie de cap,cat am invatat de mult si cand te gandesti ca luptam pt. un salariu de mizerie.E ultima oara cand mai incerc sa dau pt. grefier,iar daca reusesc tot nu sunt implinita,pt. ca daca te gandesti ca esti pe un post pe perioada determinata si ca dupa ce stai 6 luni pe un salariu de debutant si te formezi, vine titularul postului si esti azvarlit din sistem. Destul de trist.:(