avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutarea procesului de divort/partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutarea procesului de divort/partaj

O speta care suna asa: Sotia baga divort la judecatoria pe raza ultimului domiciliu comun.Sotul este plecat in Bucuresti si are viza de flotant aici la o sora,el are probleme de sanatate ,internat la psihiatrie pt ca are o depresie puternica ,avand si tentativa de sinucidere si de aceea sora il ajuta si este in grija ei.Sotia acestuia a fost plecata timp de 4 ani in afara la munca si-a strans banutii ,a cumparat o casa intr-o localitate alaturata domiciliului comun al sotilor, pe numele fiicei lor in varsta de 19 ani si locuieste cu aceasta acolo.Au avut o casnicie timp de 20 de ani in care sotul a fost cel care a avut servici si a intretinut familia,sotia fiind casnica.In urma cu 4 ani ea a plecat din tara ,fiica a fost lasata in grija tatalui ,contribuind cu bani doar pt fiica lor(precizez ca el a ramas fara serviciu la acea data ,cand ea a hotarat sa plece din tara la munca fiind lipsit de ajutorul sotiei,practic fiind abandonat cand si-a pierdut jobul)Sotia a deschis proces de partaj si divort si as dori sa stiu daca procesul se poate stramuta la Bucuresti in conditiile in care sotul este in imposibilitate sa se descurce singur acolo ,pt ca nu poate fi lasat singur sa locuiasca in locuinta comuna ,pe considerente ca oricand poate sa aiba iarasi tentative de sinucidere.El a ajuns in starea aceasta de depresie tot pe fondul despartirii de sotie.Se poate cere ca procesul sa fie mutat la Bucuresti in baza acele vize de flotant pe care o are aici?Si inca o intrebare.....La partaj poate intra si casa care a cumparat-o pe numele fiicei lor?Dupa noul cod civil din cate stiu, ca la cumpararea unui imobil este nevoie de ambii soti la semnarea contractului de vanzare-cumparare si sotia a procedat astfel ca sa evite si impartirea acestei case la acest proces de partaj,casa fiind cumparata pe numele fiicei.Astept un raspuns! Ms anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
zin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:50, 27 Octombrie 2012
Dacă în actul de vânzare cumpărare apare fiica în calitate de proprietar, este bunul acesteia şi nu are treabă tatăl cu acest imobil .
Procesul poate fi strămutat doar pentru motive strict şi limitativ prevăzute de lege, iar faptul că soţul are o viză de flotant în altă parte nu este unul dintre motive .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carmen_cristina carmen_cristina As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire. Mama s-a recasatorit in urma cu aprox 2 ani. Cu actualul sot nu a cumparat sau construit absolut nimic. ... (vezi toată discuția)
Domiciliul dupa divort dory61 dory61 Buna seara, Va rog foarte mult,sa ma lamuriti intr-o problema.Eu sunt in divort cu sotul meu.Amandoi suntem la a doua casatorie.Nu avem copii impreuna si ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana cornel selaru cornel selaru Sotia mea a ingrijit de bunica sa pana cand aceasta a decedat,iar aceasta i-a lasat printr-un act facut de mana (cu martori care sunt in viaTa) un loc de casa ... (vezi toată discuția)