Sotia mea a ingrijit de bunica sa pana cand aceasta a decedat,iar aceasta i-a lasat printr-un act facut de mana (cu martori care sunt in viaTa) un loc de casa de circa 1200mp. ,loc de casa care era trecut pe numele ficei bunicii. In acel act facut de mana se preciza ca sotia mea intra in posesia locului dupa moartea proprietarei(fica bunicii). Fica bunicii a decedat de curand, iar fica acesteia i-a comunicat sotiei mele ca recunoaste acel act de mana si cand o avea timp sa se duca sa faca actele! Pe noi ne intereseaza ce acte trebuie facute pentru a intra legal in posesia acelui teren,iar daca actul de mana are valabilitate si cum poate fi recunoscut legal. Mentione ca fiica ficei bunicii este proprietar cu acte in regula(acte facute la notar).Va multumesc!
Sotia dvs. a ingrijit de bunica sa, care bunica i-a lasat un loc sotiei dvs. dar locul nu era pe numele bunicii ci pe numele fiicei bunicii, adica ... mama sotiei dvs.? Pe de alta parte, daca locul nu mai era pe numele bunicii, nu avea cum sa il lasa sotiei dvs., nu?
Mai departe, am pierdut firul caci vorbiti de fiica fiicei bunicii ..si nu se mai intelege nimic, caci pare a fi vorba in final de sora sotie dvs. ..textul nu este clar. Daca puteti sa va exprimati mai clar ar fi bine.
este vorba de mama tatalui sotiei . Aceasta i-a facut un act de vanzare cumparare pentru un loc de casa uneia dintre ficele ei cu conditia sa o ingrijasca pana la moarte.Dupa un timp fica bunicii s-a razgandit si a rugat-o pe sotia mea sa o ingrijeasca pe batrana,promitandu-i ca locul acela de casa o sa-i revina ei dupa decesul ei. DE ACEEA AU INCHEIAT UN ACT DE MANA CU MARTORI(MARTORII TRAIESC). NE INTERESEAZA UNDE PUTEM MERGE SA AUTENTIFICAM ACEL ACT DE MANA,SAU CE PUTEM FACE! VA MULTUMESC
1) Daca actul de mana l-a facut bunica (decedata acum), dupa ce anterior il vanduse uneia dintre fiicele sale, inseamna ca acum proprietar este fiica, iar actul de mana nu are nicio valoare, caci bunica a transmis un bun pe care nu il mai avea in proprietate.
2) Daca actul de mana l-a facut fiica bunicii, catre sotia dvs., da are valoare si actul il puteti autentifica la notar.