avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - Mostenire

Buna ziua,
S-a facut o succesiune dupa bunicul meu, pe un apartament intre sotie, fica si fiul decedat reprezentat de sotie si doi fii mostenitori(nepoti).
Fica a ramas straina fata de succesiunea tatalui, ramanand sotia si fiul decedat in masa succesorala.
1) La urmatoarea succesiune dupa sotie, fica mai are vreun drept la mostenire dupa ce ea, sa facut straina fata de succesiunea tatalui?
2) Si cum poate unul dintre nepoti sa renunte la toata mostenirea dupa bunici, in favoarea ficei, facanduse deocamdata doar succesiunea dupa bunic, fara sa afecteze restul de mostenire dobandit prin succesiune de pe urma tatalui sau decetat, (un alt apartament) ?
Multumesc,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:02, 11 Septembrie 2017
1. Da, fiica are dreptul la moștenirea de pe urma bunicii. Faptul ca a renunțat la moștenirea de pe urma bunicului nu înseamnă ca a renunțat și la moștenirea de pe urma bunicii.
Descendendentii sunt mostenitori rezervatari.Asadar, fiica are dreptul la mostenire, dupa decesul bunicului.

Renuntarea la drepturile succesorale a fost facuta in raport cu succesiunea dupa bunic.

Fiecare dispune de drepturile succesorale dupa cum doreste.Asadar, odata ce este acceptata succesiunea, drepturile succesorale pot fi transmise catre alti coerezi.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - dare in intretinere maruis maruis Buna ziua, Am urmatoarea situatie, la care as dori sa stiu ce solutii legale exista: - masa succesorala: Apartament 3 camere + teren agricol 4 ha - ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)