avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire. Mama s-a recasatorit in urma cu aprox 2 ani. Cu actualul sot nu a cumparat sau construit absolut nimic. Toate bunurile existente provin din mostenirea lasata de parintii ei. Noi suntem 4 copii. Mama a decedat in urma cu 2 luni.Sotul ei are dreptul la casa sau pamanatul mamei? Si daca da ce cota ii revine? Noi vrem sa-l dam afara din casa dupa ce la praznicul de 40 de zile a incercat sa violeze sora mai mica pentru care este inca in cercetari. Oricum.. Vrem sa deschidem succesiunea si vream sa stim ce putem face sa il dam afara de acolo.Am uitat sa mentionez ca nu au nici un copil impreuna. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:00, 20 August 2010
Are drept si este foarte posibil sa ajungeti sa va judecati cu el.
Nu il veti putea evacua decat dupa ce se va finaliza procesul sau daca veti dovedi in fata instantei ca a existat o tentativa de viol.
Ma refer la judecata civila pentru evacuarea lui.

avocat Claudiu Lascoschi
d-le avocat ,in situatia descrisa eu cred ca nu are dreptul la casa si pamant,sunt dobandite prin mostenire de catre mama decedata de la parintii ei.
Este sot supravietuitor si are dreptul, din pacate pentru copii. Legea nu distinge intre o luna de casatorie sau 100 de ani. Este, dupa parerea mea, o grava eroare a legii.
sotul are dreptul la 1/4, iar voi copiii, veti imparti restul de 3/4. mergeti si dezbateti succesiunea la notar. in caz de neintelegeri, ajungeti in instanta.
poate se aproba evacuarea lui, pana la finalizarea procesului de partaj. va trebuie ajutorul unui avocat
vasi49 a scris:

d-le avocat ,in situatia descrisa eu cred ca nu are dreptul la casa si pamant,sunt dobandite prin mostenire de catre mama decedata de la parintii ei.

Are dreptul, asa cum a zis si Elena si Gi_jane2 mai sus.
Fiind vorba de mostenire sotul are dreptul la mostenire dupa sotia sa.
Nu este vorba de impartirea bunurilor comune in caz de divort.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Apartament mostenit, vanzare luminita25 luminita25 Doresc sa cum se vinde un apartament daca : pe contract este mama trecuta , a decedat de 9 luni , tata eate un alcoolist care a abandonat de 20 ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune vivorica vivorica Buna ziua, tatal meu a murit de curand. Mama a divortat de tata dar partajul nu a fost facut. Acum mama ne-a dat in judecata pe mine si fratele meu cerand ... (vezi toată discuția)