avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Achizitionarea unui imobil fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Achizitionarea unui imobil fara consimtamantul celuilalt sot

Poate cumpara un apartament un sot fara consimtamantul celuilalt sot?La notariat la semnarea contractului de vanzare-cumparare e nevoie de amundoi soti?La vanzare ,stiu ca trebuie sa se prezinte ambii soti,dar la cumparare sunt aceleasi conditii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:53, 19 Octombrie 2012
Da, aceleasi daca nu sunteti cu patrimonii separate, conf. noului cod civil.
Bineinteles ca puteti cumpara unimobil fara prezenta sotului. Nu e musai sa se prezinte la notar la semnarea actelor. In actul de vanzare se va stipula ca sunteti casatorit si eventual si cu cine, iar bunul va fi comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)