avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament si refuz evacuarea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament si refuz evacuarea din apartament

Am o situatie extrem de neplacuta si neasteptata.In urma cu 2 saptamani am cumparat un apartament cu un contract de vanzare-cumparare la notariat si am convenit cu vanzatorul ca in teremen de 10 zile sa-mi elibereze apartamentul.Au trecut cele 10 zile ,el mi-a inmanat cheile de la apartament chiar in ziua semnarii contractului spunandu-mi ca el pleaca in provincie sa-si cumpere o casa.Mi-a spus ca locuieste cu baiatul ,nora si un nepotel in acel apartament si sa le acord acest termen pana se muta si ei , pt ca oricum el nu mai are lucruri acolo ,ca si le-a dus la tara.Precizez ca el era unic proprietar si ca atare a vandut fara nici o restrictie.M-am prezentat la apartament dupa expirarea celor 10 zile si constat ca in apartament inca erau copiii lui de care am vorbit mai sus.Le-am prezentat contractul de v-c si spuneau ca ei nu stiau ca apartamentul s-a vandut.Ei refuza sa se mute de acolo pt ca sustin ca au facut unele imbunatatiri la apartament si ca nu se muta pana tatal lor nu le restituie o anumita suma de bani.Au mai precizat ca ei nu sunt in relatii bune cu tatal lor ,ca nu-si vorbesc de aprox 3 ani si ca au fost dati in judecata de tatal lor ca sa evacueze apartamentul.Tot ei au spus ca au o decizie data de instanta de evacuare si ca au angajat un avocat care sa-i reprezinte si ca au cerut in instanta sa li se restituie banii ,ca altfel nu pleaca de acolo.Pareau f suparati pe mine ca am venit acolo si mi-au spus ca o sa am probleme ca ei nu pleaca de acolo .Ce pot sa fac in aceasta situatie?Mai mult au zis ca sa nu ma astept sa iau apartamentul asa cum l-am vizionat ,ca ei o sa demonteze tot ce au cumparat ,daca tatal lor nu le restituie banii ceruti de ei.Am vorbit la telefon cu vanzatorul(tatal lor) de situatia aceasta si el la randul lui spune ca nu le datoreaza nici un ban ,pt ca ceea ce au investit este de mai mult timp si ca era normal sa faca cate ceva prin casa, ca doar au locuit acolo ,nu le-a luat chirie si ca au fost f rai cu dansul,se purtau urat etc.Mi-e teama ca o-r sa demonteze pe acolo totul,cada ,parchet sau mai stiu eu ce stricaciuni vor face. Eu am fost un cumparator de buna credinta ,am dat un pret pe ceea ce am vazut . Mi-e teama ca o sa gasesc apartamentul devastat sau ca o sa intampin probleme cu ei in sensul ca vor refuza sa se mute. Ce ma sfatuti sa fac?
Cel mai recent răspuns: zin , utilizator 19:50, 5 Decembrie 2012
avand in vedere ca dv sunteti proprietar in prezent, inaintati o actiune in evacuare impotriva copiilor

vanzatorul este obligat sa raspunda pentru evictiune si pe acest temei puteti cere restituirea pretului
Cum va putea raspunde pt evictiune?Se poate sa-mi restituie pretul din contractul de v-c si sa raman si cu apartamentul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta? vicky_gavrila vicky_gavrila Buna seara, Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament - nora divortata cu copil minor mariaevelina mariaevelina Buna ziua - doresc sa cumpar un apartament in care acum in prezent locieste proprietara si nora acesteia cu un copil de 3 ani (nepotul proprietarei). ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare daune materiale si morale pentru un imobil dserban dserban Am cumparat acum 1 an de zile un apartament intr-un bloc facut de dezvoltator. Problema este ca usa de la intrare este montata gresit, adica suprafata ... (vezi toată discuția)