avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament - nora divortata cu copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament - nora divortata cu copil minor

Buna ziua - doresc sa cumpar un apartament in care acum in prezent locieste proprietara si nora acesteia cu un copil de 3 ani (nepotul proprietarei). Proprietara are 2 copii, o fata si un baiat. Nora este divortata de baiatul proprietarei dar locuiesc impreuna pe motiv ca nu are unde sa se duca cu copilul, iar proprietara din nu stiu ce motive nu vrea sa ii scoata pe nora si nepotel din apartament. Desi tatal copilului are un aparatment proprietate personala. Proprietari pe apartament este mama si cei 2 copii.
Va intreb faptul ca nora in prezent nu vrea sa plece din ap - poate sa ma incurce si pe mine (avand in vedere ca este un minor) daca cumpar ac aprtament si devin proprietara? adica sa nu plece din ap si sa fiu nevoita sa apelez la instanta pentru evacuarea lor din apartamenent?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
mariaevelina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:23, 22 Noiembrie 2019
In prima faza incercati sa vorbiti cu proprietara si intrebati-o ce o sa se intample cu nora, dupa vanzare.
In mod normal si civilizat, ar trebui ca vanzatorii sa elibereze din proprie initiativa imobilul vandut. Eventual, se poate mentiona in contract un termen de eliberare, stabilit de comun acord intre dvs.
Daca totusi refuza sa plece, dvs in calitate de proprietar, veti putea solicita evecuarea.
Stimata doamna,

Vanzatorii trebuie sa elibereze imobilul,asa incat sa fie stapanit efectiv de catre noul proprietar.

Se poate stipula , in contract, un termen de predare a imobilului.

Daca , insa, la termenul agreat de partile semnatare, imobilul nu este liber, atunci va puteti adresa instantei de judecata, in vederea evacuarii.

Evacuarea este precedata de o notificare prealabila, obligatorie.


Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare apartament si refuz evacuarea din apartament zin zin Am o situatie extrem de neplacuta si neasteptata.In urma cu 2 saptamani am cumparat un apartament cu un contract de vanzare-cumparare la notariat si am ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil imposibila curiosu curiosu Buna ziua, Un prieten va cumpara un apartament, iar actualul proprietar a cerut un termen de eliberare de 6 luni, spunind ca, odata ce incaseasa banii isi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare GMPa GMPa Sunt in proces sa cumpar un apartament prin intermediul unei Agentii. In apartament mai sunt lucruri ale fostului proprietar. Se pare ca Agentia s-a angajat ... (vezi toată discuția)