avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din imobil imposibila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din imobil imposibila

Buna ziua,

Un prieten va cumpara un apartament, iar actualul proprietar a cerut un termen de eliberare de 6 luni, spunind ca, odata ce incaseasa banii isi construieste repede o casa de la zero si merge acolo. Probabil ca nu va avea timp sa faca asta si am vrea sa stim daca exista vreun risc pentru viitorul proprietar, adica sa plateasca apartamentul si apoi sa nu mai poata sa intre in el. Vanzatorul spune ca nu mai are alta locuinta, are copii, iar cele 6 luni ar expira cam prin februarie, deci iarna. Exista ceva in legi care sa previna evacuarea cu forta in cazul in care se va ajunge la asa ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: curiosu , utilizator 10:45, 8 Iulie 2015
In situatia in care se va incheia contract de vanzare-cumparare autentificat,nu exista riscul ca proprietarul sa nu poata beneficia de bunul imobil,dar exista riscul ca vanzatorul conditionat de evolutia constructiei propriului imobil sa incerce sa prelungeasca perioada de locuire in imobilul vandut
Exista dispozitie legala in vigoare care prevede ca nu se fac evacuari din spatii cu destinatia de locuinta in perioada sezonului rece,dar dispozitia are si cateva exceptii printre care
"evacuarea unui chirias care ocupa abuziv fara niciun titlu o locuinta "
6 luni este o perioada destul de mare. Exista un termen juridic pentru situatia actualului proprietar dupa ce s-a facut vanzarea si pana expira termenul de eliberare ? Chirias nu cred ca este, dar probabil ca se poate semna un contract de inchiriere. El spune ca e dispus sa plateasca niste compensatii bani pentru perioada aia. Exista un cadru legal pentru asa ceva in afara de contract de inchiriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias- proprietarul cere evacuarea ry11 ry11 Buna ziua! In speranta ca cineva ma va putea sfatui o sa incerc sa enunt problema cu cat mai multe detalii. Este vorba despre un apartament inchiriat, la ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu chirias problematic Simmy Simmy Buna ziua, In primul rand, sa explic situatia. Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)