avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate dinamo.nicu

Activitate dinamo.nicu

Discuție Paza santier?
Sunt cu santierul in lucru in alt judet si am fost contactat de o firma privata pentru a-mi asigura paza la santierul meu,binenteles in contul unei sume zic eu destul de mare.Am refuzat deoarece in alte judete cind am fost,lucrind de dimineata pina catre
seara nu au fost nici un fel de probleme.Ieri s-a prezentat un politist care mi-a spus ca
sunt obligat prin lege sa-mi asigur paza la santier,binenteles spunindu-mi ca sunt multe firme private care fac acest lucru.A spus domnul sa iau o hotarire si cind merg
saptamina viitoare inapoi sa trec pe la ei sa le spun ca am rezolvat problema.

Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa fac contract cu o anumita firma de paza,
si daca nu fac politia ma poate obliga? Ce sanctiuni risc,sunt din Maramures cu
santier in Onesti. Am venit sa ne cistigam traiul nu sa mai platesc sume mari
firmelor de paza de la ei din judet si asa am destule cheltuieli cu cazarea si diurna
muncitorilor.
CE SFAT IMI DATI? Multumesc.
Sunt din judet Maramures,localitatea Baia-Sprie,am 9ari teren pe care este construita si casa 9/10.Anul trecut am platit un impozit total de 3100. ron.
Anul acesta am primit decizia de impunere si mi s-a calculat un impozit
de 10000,92. Mentionez ca am 2masini:-una cu motor de 1900cm.
-una cu motor de 2200cm.

Toate sunt trecute pe firma mea. Se poate sa fie asa de mare majorarea,daca nu
ce pot sa fac?
La momentul cesionari firma nu avea datori,datoriile mi le-au calculat acum finantele pe perioada 2008-2010,luna 5.
Am avut o firma de constructii pe care am cesionat-o.Actele au fost depuse in14.06.2010,si sa-u incheiat in 21.06.2010. S-a trecut societatea intrun alt judet,s-a scimbat pina si numele,am predat toate actele,am primit copii dupa actele noi,inclusiv CERTIFICAT CONSTATATOR cu noua denumire a firmei.
In data de 07.07.2010 am fost chemat la FINANTE pentru a-mi spune ca am control financiar. Le-am explicat ca am cesionat firma le-am dus copii dupa acte,dar ei au spus ca tot vor face control cu ceea ce au in baza de date. Ieri adica in 15.07.2010,ma-u sunat sa merg la discutia finala sa semnez actul de control si mi-au spus ca am o suma frumusica de plata in urma controlului.Am decis sa nu merg si sa semnez le-am spus ca eu nu mai am nici o calitate cu firma respectiva,mai ales ca nu am nici un act.CE SE VA INTIMPLA IN CONTINUARE CE RISC AM EU.La momentul cesiunii noul administrator a verificat actele si a luat la cunostinta toate problemele firmei pe care a spus ca si le va asuma,este trecut chiar si in hotarirea depusa la REGISTRUL COMERTULUI.
CE TREBUIE SA FAC IN CONTINUARE?
Am citit raspunsul la problemele cu facturile de materiale de constructii de la firme
inactive,va multumesc dar vreau sa mai stiu si alte derali pe care vi le voi scrie.
Eu nu am stiut ca respectivele firme sunt inactive,mi s-a blocat contul cu aproximativ
2 miliarde,tv-a+penalitati,ce pot eu sa fac mai ales ca nu am stiut cum sa verific ,
firmele,si nici nu m-am gindit ca daca cumperi marfa mai ieftina poti sa ai asemenea
probleme.Un alt fapt de semnalat este ca am impresia ca cei de la politie(penal),
nu prea ma cred deoarece nu am numere de telefon si nici nu prea ma pricep sa-i
sa-i descriu,sa-u mau intrebat de numere de masini cu care veneau.De unde era
sa stiu in ce probleme ajung.Ce drepturi am eu cind sunt chemat la politie(penal)
mai ales ca au inceput sa ridice tonul,ba mi-au spus ca citez-buboiul s-a spart si,
sa nui apar pe cei din spatele meu.Mi-au spus si 2 locatii unde sa merg sa vad
daca nu recunosc pe cineva si sa-i anunt.Am fost de 2 ori chemat,am emotii mari
sunt speriat si am impresia ca sunt privit ca un infractor,dupa cum vorbesc cu mine.De ce numai acum apar aceste firme mai ales ca am inteles ca sunt cu pro-
bleme chiar din 2008?Cum pot eu sa fiu linistit,daca ei nu ma cred,de cite ori voi mai fi chemat.De fiecare data mi se arata tot felul de persoane dar eu nu cunosc
nici una,iar lor parca nu le convine.Cum pot eu sa demonstrez din punct de vedere
legal ca nu am nici o legatura?Eu nu am drepturi,numai singur trebuie sa merg la
declaratii?Este greu mai ales ca am emotii pe care nu le pot ascunde chiar daca
nu stiu mai nimic .
Sunt administrator la o firma de constructii si in perioada 2008-2009, am cumparat
materiale de constructii platite numerar de la mai multe firme am primit facturi fiscale
preturile erau putin mai mici fata de pretul pietei. Nu am facut contracte,cei care veneau cu marfa erau foarte operativi,am platit numai numerar.La controlul din acest an de la GARDA FINANCIARA au inceput cu intrebari despre firmele respective si despre persoanele care mi-au adus materialele,iar acum am dosar si la politie,care si ei ma tot pun sa le spun cum aratau cei care mi-au adus marfa.Eu facturile le-am pus in contabilitate,am devize de lucrari si note de receptie,de platit tv-a am platit
dar am inteles ca firmele respective ba nu au depus declaratii, ba sunt falimentare
sa-u inactive. Nu mai stiu ce sa cred, cu ce sunt eu de vina. Mi-au zis ca de ce nu
ma-m interesat despre aceste firme,mai ales ca dintr-o data de la jumatatea anului
2009 nu am mai fost contactat telefonic de persoanele care veneau cu marfa.
Culmea este ca acum tot apar toate aceste firme ba in faliment ba inactive .
DGFP mi-a pus poprire pe cont,iar cei de la politie ma tot pun sa dau declaratii
dar nu prea i-mi amintesc si nu am nici numere de telefon de la acele persoane.
Ce probleme pot eu sa am din aceasta cauza.
Facturile mi-au fost ridicate de G.F. am primit copii si am avut de dat note explicative.
Sunt administrator din 2005,am 6 angajati si as vre sa stiu ce mi se poate intimpla
mie,asa sunt privit ca si cum eu as fi de vina. Multumesc pentru raspuns.