plec in it cu fica mea care e in varsta de 16 ani (sunt div de tatal ei si prin hot def copilul mia fost incredintat mie ,)as vrea sa stiu daca pot sa o las in vacanta la rude si eu sa ma intorc fara ea (am servici si nu pot sta cu ea toata vacanta de vara ) fata poate sa se intoarca singura in tara sau trebuie sa ma duc dupa ea ca sa o aduc in tara ?de insotit eu o duc ,dar la intoarcere in romania poate calatori singura ?
el locuieste si la data actuala in garsoniera ,din anul 2007 .dar spune ca este singurul propietar ,se poate ?
fostul sot ma ameninta ca a facut ceva acte si eu nu am nici un drept asupra garsonierei ,e posibil ?unde as putea sa ma interesez daca mai am dreptul la jumatate din garsoniera ?
in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este mentionat ca bun comun garsoniera ,nu sa facut nici un partaj ,intrebarea mea este :eu am dreptul la aceasta garsoniera din moment ce pe acte e trecut bun comun?
nu eram casatorita cu el ,eram divortati legalde 4 ani si cand a decedat am locuit in concubinaj 6 ani el o decedat in 1999
am o casa si vreau sa o vand ,dar nu am acte pe curte si gradina .fostul sot a decedat ,el mai are 2 nepoti (o fata si un baiat ) dar nu sunt in tara ,curtea si gradina ccc1123m patrati sunt pe numele fostului sot ,ce trebuie sa fac ca sa rezolv sa fie pe numele si curtea si gradina ,mentionez ca am 75 ani
buna ziua !! am copilul in virsta de 16 ani si este cu mine in italia .intrebarea mea este ..venim in romania in vara si nu stiu daca mai trebuie semnatura tatalui ptr a parasi iar tara ca sa ne intoarcem in italia ,mentionez ca copilul este la scoala in italia ).va multumesc
va multumesc d-na avocat!!
buna ziua!!vas ruga sa-mi spuneti ce acte ami trebuiesc ptr a majora pensiile alimentare la fetele mele (prima pensie este de 250 lei ptr fata de 20 ani care intre timp este studenta in anul 1 la facultate la stat ,iar cea dea doua fata primeste 150 lei care este in varsta de 13 ani eleva la scoala ,.sumele sau fixat in urma unei hotarari de divort in urma cu 3 ani si de atunci tot suma asta o primesc .mentionez ca tatal fetelor lucreaza la stat si are salariul f mare dar nu le ajuta cu nici un banut in plus in afara de ce i se opreste 400 lei ptr amandoua .situatia mea este grea si de aceea vreau sal dau in judecata ptr majorarea pensiei .cat ma costa dosarul cu timbre si alte taxe la tribunal ? va multumesc mult ptr informatii!!!!