avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorarea pensiei alimentare

buna ziua!!vas ruga sa-mi spuneti ce acte ami trebuiesc ptr a majora pensiile alimentare la fetele mele (prima pensie este de 250 lei ptr fata de 20 ani care intre timp este studenta in anul 1 la facultate la stat ,iar cea dea doua fata primeste 150 lei care este in varsta de 13 ani eleva la scoala ,.sumele sau fixat in urma unei hotarari de divort in urma cu 3 ani si de atunci tot suma asta o primesc .mentionez ca tatal fetelor lucreaza la stat si are salariul f mare dar nu le ajuta cu nici un banut in plus in afara de ce i se opreste 400 lei ptr amandoua .situatia mea este grea si de aceea vreau sal dau in judecata ptr majorarea pensiei .cat ma costa dosarul cu timbre si alte taxe la tribunal ? va multumesc mult ptr informatii!!!!
Cel mai recent răspuns: krys_tyna_68 , utilizator 20:50, 20 Mai 2010
buna ziua
pentru majorare pensie atasati la actiune de majorare hot de div prin care s-a stabilit pensia indicati locul de munca al paratului si nu aveti ce taxe de timbru sa achitati depuneti si dovada ca fetele sunt in forma de invatamint apoi depuneti actiunea la judecatoria de domiciliu a dvs si puteti cere chiar judecarea in lipsa
av daniela
va multumesc!!!
Aveti 2 copii de 13 si respectiv 20, cea de-a doua studenta si astfel sunt necesare 2 actiuni dupa cum urmeaza:
-pentru fiica minora formulati dvs. in calitate de reprezentant legal o actiune stabilire pensie in functie de veniturile realizate de tata, pensie care trebuie stabilita in procent, respectiv de16,5 % din veniturile realizate de acesta,
-fiica majora va trebui sa-l actioneze ea in calitate de reclamant pe tatal sau, de asemenea pentru stabilire pensie, urmand sa faca dovada ca se afla in continuarea studiilor cu o adeverinta eliberata de catre institutia de invatamant respectiva, urmand si ei sa-i fie stabilita o pensie de 16.5% din veniturile realizate de tatal ei.
Actiunile sunt scutite de plata taxei de timbru.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc d-na avocat!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ... danutza20 danutza20 mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei alimentare krys_tyna_68 krys_tyna_68 in urma divortului de aprox 3 ani s-a stabilit pensie alimentare de :250lei la una din fete (care acum la ora actuala este studenta la zi in anul 1) si la ... (vezi toată discuția)