mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum el este angajat in austria cu carte de munca , problema este in felul urmator daca deschidem un nou proces se poate ca alocatia sa ni se stabileasca in functie de salarul care este acum nu pe minimul pe economie de la noi din tara si dupa salariul sau de austria cela fiind de 1200de euro pe luna cam cat ar veni pensia de una .... va rog sa ma ajuta-ti cat puteti de repede ...ms mult
Ca varsta aveti dvs. si sora dvs.?
In principiu tatal poate fi actionat pe calea unei actiuni privind stabilirea pensiei in functie de venitul pe care il realizeaza in Austria.
Conditia este sa cunoasteti exact adresa locului de munca , pentru a solicita prin intermediul instantei comunicarea veniturilor realizate.
Pensia pentru doi copii este de 16.5% pentru fiecare-total 33% din venitul net realizat de tata.
Daca sunteti majore veti putea obtine pensie numai actionand tatal in nume personal si numai daca va aflati in continuarea studiilor, urmand sa faceti dovada in acest sens in fata instantei.
In privinta dvs. pentru ca sunteti majora, trebuie sa promovati actiunea de stabilire pensie in nume personal si sa faceti dovada continuarii studiilor cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmati ( nu majorare pentru ca o aveti stabilita in functie de venitul minim pe economie).
In privinta surorii dvs. actiunea va fi promovata de sora dvs. dar asistata de mama dvs.( sora este minora cu capacitatea de exercitiu restransa-pentru ca are 16 ani).;)