avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati ...

mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum el este angajat in austria cu carte de munca , problema este in felul urmator daca deschidem un nou proces se poate ca alocatia sa ni se stabileasca in functie de salarul care este acum nu pe minimul pe economie de la noi din tara si dupa salariul sau de austria cela fiind de 1200de euro pe luna cam cat ar veni pensia de una .... va rog sa ma ajuta-ti cat puteti de repede ...ms mult
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:25, 8 Septembrie 2010
Ca varsta aveti dvs. si sora dvs.?
In principiu tatal poate fi actionat pe calea unei actiuni privind stabilirea pensiei in functie de venitul pe care il realizeaza in Austria.
Conditia este sa cunoasteti exact adresa locului de munca , pentru a solicita prin intermediul instantei comunicarea veniturilor realizate.
Pensia pentru doi copii este de 16.5% pentru fiecare-total 33% din venitul net realizat de tata.
Daca sunteti majore veti putea obtine pensie numai actionand tatal in nume personal si numai daca va aflati in continuarea studiilor, urmand sa faceti dovada in acest sens in fata instantei.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Solicitati instantei majorarea pensiei alimentare, actiunea e scutita de taxa de timbru.
eu am 20de ani si sora mea 16 ambele suntem in continuare la scoala , ea eleva eu studenta la zi ,
In privinta dvs. pentru ca sunteti majora, trebuie sa promovati actiunea de stabilire pensie in nume personal si sa faceti dovada continuarii studiilor cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmati ( nu majorare pentru ca o aveti stabilita in functie de venitul minim pe economie).
In privinta surorii dvs. actiunea va fi promovata de sora dvs. dar asistata de mama dvs.( sora este minora cu capacitatea de exercitiu restransa-pentru ca are 16 ani).;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters167640 ContSters167640 Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara dupa varsta de 18 ani!!!!!! puscasu_marin2001 puscasu_marin2001 Buna ziua! Parintii mei au divortat din anul 1999, iar eu impreuna cu sora mea am ramas in grija mamei, tatal fiind obligat prin lege sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere major sinzi92 sinzi92 Parintii mei sunt in divort si separati in fapt, iar tatal meu o are in intretinere pe sora mea minora. Pot sa cer pensie de intretinere, fiind studenta in ... (vezi toată discuția)