avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate Maricica Palancianu

Activitate Maricica Palancianu

Ma poate ajuta careva cu o lamurire? Este permisa de lege cesiunea dreptului de creanta cu privire la dreptul de despagubiri pe L 10? Am citit pe net ca legea 247 ar interzice cesionarea acestor drepturi. Este adevarat? Situatia mea este urmatoarea: 3 mostenitor depun notificare pe legea 10. Intr-un final primaria emite decizia de acordare despagubiri fara sa specifice cuantumul despagubirilor. Unul dintre mostenitori doreste sa cedeze (cu titlu gratuit) partea lui in cote egale celorlalti 2 mostenitori. Se poate face un contract de cesiune sau de donatie?
Multumesc mult
Buna seara,
Speta este urmatoarea: 3 mostenitori fac notificare pe legea 10 si obtin decizia primariei de acordare de despagubiri.Unul dintre mostenitori doreste sa renunte la drepturi in favoarea celorlalti doi. Ce fel de act trebuie sa faca? Aveti cumva un link cu un model?
Răspuns la discuția Cumparare prin procura
o procura facuta in Spania pentru a fi valabila in Romania trebuie sa fi apostilata convorm conventiei de la Haga. Daca nu are apostila nu este valabila.
Daca asociatii sunt de acord se face un contract de cesiune a partilor sociale catre asociatul care ramane si va inregistrat la registrul comertului.
Daca asociatii nu sunt de acord se cere in instanta retragerea asociatului. daca asociatul care ramane nu oiate fi asociat unic atunci va trebui ori sa ia alt asociat ori sa inchida firma.
Răspuns la discuția divort la notar
Stimata doamna,

Situatia dvs trebuie clarificata din punct de vedere al competentei. Intrebarea nr. 1: Ati avut domiciliu comun cu sotul in Romania? Intrebarea nr.2: Sotul are domiciliul in Romania? Intrebarea nr.3: Aveti copii din casatorie? Trimiteti-mi raspunsurile pe mail si va voi da informatiile necesare.
Răspuns la discuția divort prin ambasada
Sunt de acord cu avokitten cu privire la procura. Precizez ca, pentru a evita chestiunile de traducere, legalizare si apostilare a procurii aceasta se poate face si la consulatul Romaniei din tara in care va aflati. Mai mult, daca sotul este de acord cu divortul, in procura ar trebui sa specificati ca si dvs sunteti de acord. Daca imi dati adresa dvs de mai va trimit un model de procura care il folosesc si eu pentru clientii care locuiesc in strainatate.
Regulamentul CE n.2201/2003 art.3, alin.1 lett. a), pct.3 reglementeaza competenta instantelor de judecata in materie de divort in functie de domiciliul paratului. Avand in vedere urmatoarea speta: cetatean egiptean casatorit cu o romanca, locul casatoriei Milano, concetateana noastra s-a mutat in Romania unde si-a stabilit domiciliul - considerati ca aplicand reglementarea sus amintita sunt competente instantele din Romania? Eu cred ca da insa am dubii cu privire la necesitatea transcrierii casatoriei in Romania. Va rog daca ati avut experiente asemanatoare sa ma indrumati cu privire la transcriere: unde se face, cine o poate face, cat dureaza, este necesara prezenta ambilor soti??? Va multumesc.
Răspuns la discuția retragere asociat s.r.l.
Stimati colegi,
Va multumesc pentru timpul si parerile date cu privire la speta supusa atentiei voastre. Apreciez colegialitatea si sunt disponibila pentru schimb de opinii pe spetele voastre.
Cu stima,
Avv. M.P.
Răspuns la discuția Administrator neasociat
Scuze dar ieri eram in pat cu febra si acum realizez ca nu ti-am dat informatia completa. Avand in vedere textul de lege pentru tutelarea administratorului dar si faptul ca in cealalata societate este asociat unic si nu poate sa se citeze pe el insusi pentru daune, ar fi indicat ca administratorul sa faca o instiintare pe care sa o semneze asociatii din firma in care va fi numit ca si administrator prin care sa le aduca la cunostinta faptul ca este administrator in alta societate si ca asociatii nu au nimic de obiectat. Zic si eu in ideea in care sunteti de partea administratorului :)
Fiind vorba de o exceptie de ordine publica poate fi invocata oricand insa in opinia mea trebuie sa o faci cat mai curand posibil, eventual in cadrul contestatiei la executare deoarece odata ce ai fost executata nu poti cere restituirea sumei invocand prescriptia. Legea - Decretul 167/1958 ART. 18 - spune ca:
Instanta judecatoreasca si organul arbitral sint obligate ca, din oficiu
sa cerceteze, daca dreptul la actiune sau la executarea silita este prescris.
Insa eu nu m-as baza pe diligenta instantei. Mult succes