avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

daca am copii,pot divorta la notariat?
Nu, dar puteti divorta prin acord la instanta de judecata competenta.
steven2011 a scris:

daca am copii,pot divorta la notariat?

Potrivit recentelor modificari, la notar se poate divorta doar cand nu exista copii minori rezultati din casatorie si daca nu exista conflict asupra aspectelor privitoare la desfacerea casatoriei.

In rest, partile pot divorta amiabil si in fata instantei.
Pentru o procedura ceva mai rapida si pentru restituirea taxei de timbru, daca aveti si partaj de facut, puteti recurge la mediere.
Divortul pe cale notariala poate avea loc in situatia in care sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati.
Buna ziua,

Sunt de cetatenie moldava, casatorita pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman si in prezent dorim sa divortam cu acordul ambelor parti.
Problema ar fi ca noi momentan suntem in tari diferite, eu in Franta, el in Olanda si as vrea sa aflu daca as putea face o procura la notarul ambasadei Moldovei la Paris ca sa imputernicesc pe cineva in Romania.
Mentionez ca eu nu am cetatenie romana.
Este posibila aceasta imputernicire si in cazul noii legi a divortului,dat fiind faptul ca ea specifica ca ambele pati trebuie sa fie prezente.

Va multumesc.
Stimata doamna,

Situatia dvs trebuie clarificata din punct de vedere al competentei. Intrebarea nr. 1: Ati avut domiciliu comun cu sotul in Romania? Intrebarea nr.2: Sotul are domiciliul in Romania? Intrebarea nr.3: Aveti copii din casatorie? Trimiteti-mi raspunsurile pe mail si va voi da informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca un divort amiabil in lipsa uneia/ambelor parti? doru anghel doru anghel Eu si sotia vrem sa divortam pe cale amiabilala la judecatorie. (vrem la judecatorie pt ca e mai ieftin) dar, mai ales ea, se invoieste greu de la serviciu ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si unu moldovean flavia29 flavia29 Buna ziua! am si eu o rugaminte si va rog daca se poate sa ma ajutati...o casatorie oficiata in Romania respectiv Deva intre un cetatean roman si unu moldovean ... (vezi toată discuția)