avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare prin procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare prin procura

Buna ziua , intentionez sa cumpar o garsoniera prin prima casa , dar am dubii in privinta actelor intrucat cel care vinde zice ca are o procura , fiii acestuia sunt in Spania , etc.
Exista o metoda de verificare temeinica a procurii astfel incat sa nu ma trezesc dupa cumparare ca procura este falsa sau a fost facuta in baza unor acte false ( mai ales ca cei care au facut procura nu sunt in tara )?????/ Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:06, 30 August 2011
o procura facuta in Spania pentru a fi valabila in Romania trebuie sa fi apostilata convorm conventiei de la Haga. Daca nu are apostila nu este valabila.
De asemenea, procura poate fi facuta la unul din consulatele Romaniei din Spania sau la Ambasada Romaniei.

Daca este in limba spaniola (facuta la un notar din Spania), acea procura trebuie sa fie tradusa in limba romana si legalizata.

Insa in principiu notarii stiu sa recunoasca o procura falsa :)
Multumesc !
Ne bucuram ca v-am putut fi de folos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)