avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate francuradu

Activitate francuradu

Multumesc!
Buna ziua,
Ce se poate face in cazul in care unul dintre mostenitori, ai unei proprietati, nu se prezinta si nu ofera nici detalii legate de identitatea sa (copie dupa CI/imputernicire, etc.) pentru deschiderea succesiunii?
Persoana care nu s-a prezentat pentru deschidrea sucesiunii locuieste in afara tarii si nu coopereaza in niciun fel legat de aceasta situatie.

Multumesc
Buna ziua,
Am si eu 2 chestiuni in care as dori sa ma ajutati:
1. Sotia mea a intrat in CIC (concediu ingrijire copil ) pe 8 octombrie 2012. Stiu ca legea actuala ma bliga pe mine ca tata, ca pana la varsta de 1 an sa intru si eu in CIC iar sotia sa se intoarca la munca , pentru a nu pierde indemnizatia de crestere a copilului. Deasemenea stiam ca, daca CIC se termina inainte ca si copilul sa implineasca 1 an, statul ofera un stimulet de 500 ron/luna pana cand copilul implineste 2 ani. Mai este valabila legea care prevedea acest lucru? Daca da, imi poate spune cineva care este aceasta lege?
2. Daca sotia mea a intrat in CIC de la 8.10.12, avand in vedere ca in 01.10.12 s-a dat legea pentru ca mamicile sa beneficieze de 85% din salariu ca si indemnizatie de crestere copil (daca sta doar pana la vasrta de 1 an a copilului), ea va beneficia de prevederile acestei legi?
Multumesc!
Multumesc
Răspuns la discuția Contractul Colectiv de Munca
Multumesc!
Buna ziua,
Ma intereseaza daca Contractul Colectiv de Munca mai este aplicabil in Romania.

Multumesc
Buna ziua,
M-am interesat i ultimul timp despre drepturile si obligatiile femeilor insarcinate, sotia mea fiind in aceasta fericita ipostaza.
Nelamurirea mea este legata de faptul ca nicaieri nu se specifica un termen in care, medicul de la medicina muncii impreuna cu angajatorul, sa intocmeasca acel raport de evaluare a condtiilor de munca.
Mai exact, in OUG 96/2003 se specifica :
"Art. 5. - (1) Pentru toate activitatile susceptibile sa prezinte un risc specific de expunere la agenti, procedee si conditii de munca, a caror lista este prevazuta în anexa nr. 1, angajatorul este obligat sa evalueze anual, precum si la orice modificare a conditiilor de munca natura, gradul si durata expunerii salariatelor prevazute la art. 2 lit. c)-e), în scopul determinarii oricarui risc pentru securitatea sau sanatatea lor si oricarei repercusiuni asupra sarcinii ori alaptarii.
(2) Evaluarile prevazute la alin. (1) se efectueaza de catre angajator, cu participarea obligatorie a medicului de medicina muncii, iar rezultatele lor se consemneaza în rapoarte scrise.
Art. 6. - (1) Angajatorii sunt obligati ca, în termen de 5 zile lucratoare de la data întocmirii raportului, sa înmaneze o copie a acestuia sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(2) Angajatorii vor informa în scris salariatele asupra rezultatelor evaluarii privind riscurile la care pot fi supuse la locurile lor de munca, precum si asupra drepturilor care decurg din prezenta ordonanta de urgenta. "

Ma poate ajuta cineva cu aceasta informatie?
Multumesc
Răspuns la discuția Acte vanzare cumparare/donatie
m13d a scris:

Atunci sa inteleg ca fiicele sunt de acord, este banca cea care nu accepta proprietatea care este dobandita prin donatie. Lucrurile sunt mult mai simple.


In ce sens sunt mai simple? Este necesara hotarare judecatoreasca sau se poate revoca printr-un act notarial semnat de partile care fac obiectul actului de donatie?
multumesc
Răspuns la discuția Acte vanzare cumparare/donatie
CONST a scris:

Daca fiicele proprietarei sunt de acord, ce sens mai are revocarea donatiei? Incheiati actul de vanzare-cumparare direct cu ele.

multumesc de raspuns, dar cum am spus si mai devreme, achizitionarea se va face prin credit ipotecar, iar bancle nu sunt de acord cu achizitia imobilelor dobandite prin acte de donatie :(
Răspuns la discuția Acte vanzare cumparare/donatie
CONST a scris:

Daca proprietarul reuseste sa revoce actul de donatie iar hotararea judecatoreasca va ramane definitiva si irevocabila, poate sa incheie contractul de vanzare-cumparare cu dumneavoastra, fara nicio problema. Doar ca revocarea donatiei ar fi destul de anevoioasa pentru proprietar, procesul durand ...suficient cat sa gasiti alt apartament, poate chiar mai convenabil.


pai daca fetele sunt de acord, in scris cu revocarea actului de donatie, tot trebuie hotarare judecatoreasca pentru revocare? daca da, atunci, nefiind vorba de niciun fel de "conflict" , nu ar trebui sa dureze putin pana aceasta hotarare sa fie eliberata?
Răspuns la discuția Acte vanzare cumparare/donatie
gi_jane2 a scris:

daca fetele sunt de acord, puteti cumpara direct de la ele. daca mama lor vrea sa vanda si fetele nu, trebuie sa le actioneze in judecata pt revocarea donatiei, iar la capatul acestui proces luuuuung, s-ar putea sa nu obtina ce doreste, sa nu aiba castig de cauza



deci cu acordul fiicelor se poate anula actul de donatie si asta ar dura mult mai putin, nu?
pun intreabarea deoarece achizitionarea se va face cu un credit ipotecar de la o banca comercala care, din cate stiu, nu acorda credite de achizitionare a imobilelor dobandite prin donatie.