Va rog sa ma sprijiniti cu o solutie pentru urmatoarea problema.In luna octombrie 2011 am semnat o procura notariala pt parasire tara(Spania) minor impreuna cu mama acestuia pt 3 luni, valabila pana la 15 ianuarie 2012.La ultima discutie telefonica cu mama copilului, aceasta spune ca nu vine in tara la termenul stabilit. A trecut termenul trecut pe procura (15 ian) iar fetita mea nu a fost adusa in tara conform "intelegerii initiale". Mentionez ca este din copil din afara casatoriei, nu am fost niciodata casatorit cu mama lui si recent am obtinut conform noului cod al familiei hotatare judecatoreasca pt "exercitarea drepturilor parintesti de catre ambii parinti."Consider ca sunt in imposibilitatea de a imi exercita drepturile si obligatiile fata de copilasul meu si doresc o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.De asemenea mentionez ca domiciliul mamei este in tara si nu in strainatate, acolo munceste doar actualul ei sot si stau impreuna cu chirie.Pot face o plangere la politie sau chiar in instanta pentru aducerea copilului acasa????Ce alte solutii alternative pot fi gasite pt aceasta speta??? Multumesc mult pentru ajutor
buna ziua.detin o firma care are ca si obiect principal de activitate intermedieri financiare(caen 6619) si doresc sa ma reorientez spre fotografie .pt asta imi pot activa caen-ul de activitati fotografice pe care il am in statut dar vreau sa comercializez si aparate foto.cum se impaca serviciile (intermedieri financiare si activitati fotografice) cu comertul de aparate foto???eu nu sunt platitor de tva acum dar odata cu trecerea in domeniul de vanzari bunuri (foto/video) se schimba ceva??? va rog sa ma ajutati!!!multumesc
doresc sa deschid o expozitie de fotografie si am nevoie de indrumare.
detin o firma care are printre obiectele de activitate care pot fi activate :activitati fotografice.detin o colectie de fotografii impresionante 3d ( facute de mine) pe care doresc sa le fac publice.intentionez sa inchiriez un spatiu la mare pentru expozitie dar nu stiu ce alte acte si proceduri trebuiesc indeplinite pt asta(nu sunt fotograf profesionist).ma gandesc de asemenea la un pret pe bilet de intrare (7-8 lei).puteti sa imi oferiti ceva detalii pt aceasta expozitie foto?
ps.vreau sa ofer si ochelari 3d pt vizionare foto la intrare iar pt pastrarea lor as face biletul 10 lei.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Consider ca mama fetitei a neglijat cresterea acesteia pana in momentul de fata, ea plecand din tara cate 3 luni (in 2009) si 4 luni (in 2010 ) fara fetita....fara sa lase pe cineva sa aiba grija de copil conform legii(cea mica stand cu bunicii din partea mamei).Consider ca acest fapt e cea mai buna dovada de lipsa de responsabilitate fata de copilul care i-a fost incredintat.Perioadele in care a fost plecata m-a rugat sa depun pensia alimentara pe numele bunicii copilului(dovada fiind mandatele postale ).Este acest lucru de ajuns pentru a ataca incredintarea judecatoreasca catre mama ??? Poate fi acuzata chiar de neglijenta ? nu vreau sa o neglijeze si in strainatate daca pleaca cu ea !!! multumesc
sunt tatal unei fetite de 4 ani, am drept de vizita prin hotarare judecatoreasca( copil din afara casatoriei), merg des la fetita mea iar mama fetitei doreste sa o duca in strainatate intr-o excursie de o luna dar eu banuiesc ca doreste sa ramana acolo pentru ca actualul iubit are serviciu in spania si parintii acolo.doresc sa-mi spuneti daca pot impiedica acest lucru pentru ca nu vreau sa-mi pierd fetita sau sa merg in vizita la ea in spania.mama ei doreste acordul meu (dat in fata notarului) dar eu consider ca nu e un lucru bun pentru fetita mai ales ca mama ei nu e casatorita cu iubitul ei(deci acesta nu are nici un fel de responsabilitate pt fetita mea) si nu este indeajuns de responsabila sa mearga asa departe cu fetita (mai ales ca ea nu are drept de munca acolo ). ea a apelat la un avocat care m-a contactat telefonic si a incercat sa-mi explice ca fetita are dreptul de a calatori.daca nu imi dau acordul ea poate deschide un proces? daca imi dau acordul pot obtine o declaratie a mamei la notar precum se obliga sa revina in tara cu fetita si isi asuma responsabilitatea legala daca nu se intoarce la sfarsitul perioadei pt care am fost de acord eu ca tata? cum pot face sa o "oblig" cumva legal pe mama sa se intoarca cu fetita .mentionez ca am numai intentii bune in legatura cu fetita mea si nu vreau printr-o singura semnatura sa o indepartez de mine.multumesc
detin din 2008 o societate cu codul caen 6619-activ aux.intermedierilor financiare.am contracte de colaborate cu mai multe banci (broker de credite).doresc sa inchei un contract de colaborare cu o societate partenera cu unul din operatorii de telefonie mobila, pentru consultanta in telecomunicatii (tot intermediere) si vreau sa stiu daca pot sa folosesc acelasi cod CAEN sau imi trebuie adaugat altul.Mi-au dat si varianta infiintarii unui PFA dar as prefera sa folosesc firma pe care deja o am si eventual acelasi CAEN.Se poate?Multumesc anticipat