Spuneti-mi va rog daca ordinul de numire in functie conform legii 7/2006, legea privind statutul functionarului public parlamentar, se trece in cartea de munca?
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare si din cate stiu eu daca te referi la indemnizatia de maternitate este 85% din veniturile brute pe ultimele 6 luni si este neimpozabil. Indemnizatia pentru crestere copil timp de 2 ani este 85% din venitul net pe ultimele 12 luni si nu este impozabila.
Stiti cumva ce acte trebuie sa depund pentru dosarul de somaj si in cat timp de la terminarea contractului? Eu am intrat pe site-ul celor de la ajofm dar nu sunt date prea concrete (sau nu le-am inteles eu prea bine #-o).
Multumesc foarte mult pentru raspuns. M-am linistit, caci eram oarecum ingrijorata de situatia mea dupa 8 aprilie.
Este obligatoriu sa depun actele pentru somaj dupa 8 aprilie pentru a putea beneficia de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, desi concediul de maternitate este considerata perioada asimilata?
Va multumesc si mii de scuze daca pun intrebari prea stupide!
Concediul medical suspenda contractul de munca chiar daca acesta este pe perioada determinata? Stiam ca suspenda doar contractele pe perioada nedeterminata.
Ma numesc Mazareanu Elena si sunt o viitoare mamica, insarcinata in 6 luni jumatate. Momentan am un contract de munca pe perioada determinata pentru 6 luni care a incetat de drept pe 7 martie, insa angajatorul a spus ca mi-l va prelungi cu inca o luna, respectiv pana pe 7 aprilie.
Medicul care imi supravegheaza sarcina a spus ca imi va da concediu prenatal incepand cu 1 aprilie. Stiu ca contractul meu va inceta de drept la data stabilita in contract, insa ceea ce ma intereseaza pe mine este sa stiu ce voi face cu concediul medical si daca voi putea beneficia de somaj?