Intradevar sediul asociatiei este in apartamentul fostului presedinte si problema pe care o avem acum este ca d-lui nu mai locuieste acolo si noi nu primim actele care se trimet pentru asociatie.Am intrebat juristul primariei cum sa procedam si raspunsul a fost ca la dansii(adica la primarie) au luat cunostinta de modificari si ca nu mai este nevoie de nimic,in schimb la finante mi s-a cerut actul care demonstreaza modificarea semnat de judecatorul delegat pe care nu-l prea gasim. Oricum va multumesc pentru precizari ca macar acum stiu ce am de facut in continuare!
Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat presedintele asociatiei si intre timp noi am construit un spatiu la parterul blocului pentru incasari. Mentionez ca in Adunarea Generala am specificat ca se hotaraste mutarea sediului dar de la primarie ni s-a spus ca trebuie si un act aditional dar nu ne spune cum trebuie facut si de cine trebuie semnat!Va multumesc!
Am rugamintea daca ma puteti ajuta sa procedez corect pentru trimiterea somatiei de plata unor proprietari care au de platit chelt pt reparatii pe scara (cota parte) dar sunt plecati in strainatate sau chiar daca vin stau pe la tara ca isi fac case pe acolo dar nu se achita de obligatii fata de ceilalti proprietari,le place sa fie totul reparat dar nu vor sa contribuie.As fi dorit sa rezolvam pe cale amiabila desi nu stiu daca se poate si nu stiu care este procedura in cazul de fata neavand cui sa inmanez somatia! Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca nu am venit cu precizari din cauza unor probleme de sanatate,deci avem contracte separate pentru toate utilitatile,asociatia de proprietari nu repara absolut nimic blocul este intr-o stare jalnica vor doar bani pentru salarii pe care-i mai incaseaza o data si de la locatari.Mai mult decat atat atunci cand s-a construit blocul aceste spatii s-au construit prin contributia noastra asa era pana in revolutie locatarii erau chiriasi si noi proprietari si toate instalatiile blocului trec prin proprietatea noastra pe care ei au ocupat-o abuziv si pentru care noi platim impozite si o parte din acest spatiu am fost nevoiti sa-l trecem in conservare.In concluzie singura solutie ar fi ca noi sa le platim salarii si ei sa ne despagubeasca pentru ca ne-au ocupat o parte din spatiu.Mentionez ca noi am fost intotdeauna de acord cu plata reparatiilor numai ca ele nu se fac pentru ca nu exista interes pentru acest lucru trebuie munca!
Spatiul apartine sediului unei societati si nu este intr-un apartament si nici nu are alta legatura cu scara blocului decat aceea ca face parte din constructie!Salariile sunt impuse la plata ca si cota parte!
Pentru un spatiu care din constructie are intrare separata si alta destinatie decat aceea de locuinta,cu contracte separate pentru utilitati este obligatorie achitarea salariilor pentru administrator, presedinte,cenzor al unei asociatii de proprietari care nu efectueaza nici un serviciu?Mentionez ca nu exista acord de asociere si nici nu a fost schimbata destinatia spatiului !