avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... trimitere somatie plata pt chelt comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

trimitere somatie plata pt chelt comune

Am rugamintea daca ma puteti ajuta sa procedez corect pentru trimiterea somatiei de plata unor proprietari care au de platit chelt pt reparatii pe scara (cota parte) dar sunt plecati in strainatate sau chiar daca vin stau pe la tara ca isi fac case pe acolo dar nu se achita de obligatii fata de ceilalti proprietari,le place sa fie totul reparat dar nu vor sa contribuie.As fi dorit sa rezolvam pe cale amiabila desi nu stiu daca se poate si nu stiu care este procedura in cazul de fata neavand cui sa inmanez somatia! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:28, 29 Aprilie 2010
Le puteti trimite somatie, dar in acelasi timp aveti dreptul sa ii actionati in instanta. Asociatiile de proprietari sunt scutite de la plata taxelor de timbru.
De asemenea, aveti dreptul de a solicita instituirea privilegiului imobiliar asupra apartamentelor in cauza, in conformitate cu prevederile Legii 230/2007 si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.
Angajati-va un avocat si veti putea recupera cheltuielile de judecata.
Intocmiti o NOTIFICARE prin care le aduceti la cunostinta ca in evidentele contabile ale asociatiei figureaza la data de ... cu suma de plata de xxx lei reprezentand formata din x lei intretinere, y lei penalizari, z lei reparatii....
Puneti-le in vedere ca in termen de 15 zile de la primirea notificarii sa-si plateasca debitele indicand programul de functionare al casieriei si contul bancar unde pot vira banii, urmand ca dupa acest termen sa-i actionati in instanta.
Mergeti la post si trimiteti aceste notificari in plucuri cu confirmare de primire.
Nu conteaza ca proprietarul le primeste sau nu. Important este ca dv ati incercat si postasul va aduce la asociatie confirmarea de primire sau scrisoarea inapoi cu stampilele de la posta ca nu a fost gasit destinatarul.
Acestea le puneti la dosarul care urmeaza sa-l faceti pentru fiecare din cei care nu platesc si-i actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata la avizier floripruna floripruna Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui ... (vezi toată discuția)
Somatie si chemare in judecata enndre enndre Buna seara, locuiesc intr-un apartament cu contract de comodat (proprietarii nu locuiesc in tara). Pentru ca intretinerea in ultimii ani a devenit din ce in ce ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata returnate ursulina ursulina Am expediat prin poştă, cu confirmare de primire, două somaţii de plată pentru răuplatnicii care urmează a fi daţi în judecată. Problema este că ... (vezi toată discuția)