avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii pentru administrator si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii pentru administrator si presedinte

Pentru un spatiu care din constructie are intrare separata si alta destinatie decat aceea de locuinta,cu contracte separate pentru utilitati este obligatorie achitarea salariilor pentru administrator, presedinte,cenzor al unei asociatii de proprietari care nu efectueaza nici un serviciu?Mentionez ca nu exista acord de asociere si nici nu a fost schimbata destinatia spatiului !
Care este statutul juridic concret al spatiului?
Cine figureaza ca si proprietar in CF?
Obligatiile mentionate salarii reprezentanti asociatie de proprietari cum va sunt impuse la plata ?
Spatiul apartine sediului unei societati si nu este intr-un apartament si nici nu are alta legatura cu scara blocului decat aceea ca face parte din constructie!Salariile sunt impuse la plata ca si cota parte!
Societatea detine contracte distincte cu furnizorii de servicii,apa,caldura,
electrica,habitat?
ofeliaflorina a scris:

Pentru un spatiu care din constructie are intrare separata si alta destinatie decat aceea de locuinta,cu contracte separate pentru utilitati este obligatorie achitarea salariilor pentru administrator, presedinte,cenzor al unei asociatii de proprietari care nu efectueaza nici un serviciu?Mentionez ca nu exista acord de asociere si nici nu a fost schimbata destinatia spatiului !

Da, este obligatorie achitarea cotei parti din cheltuielile salariale proportional cu suprafata utila a spatiului dv, sau cotei indivize de proprietate.
Daca aveti contract si bransament separat, de exemplu cu furnizorul de apa, platiti apa separat, dar reparatiile instalatiei comune de canalizare le platiti la asociatie, reparatiile tersei, ale subsolului tot la asociatie. Pentru intretinerea acestora se munceste la asociatie, se cauta meseriasi, se fac calcule, se supravegheaza ....
Asociatia nu efectuiaza un serviciu pentru dv ca sunteti si dv in acea asociatie. Puteti face parte din comitet sau sa fiti ales presedinte, cenzor, etc.
Puteti sa incheiati o conventie cu asociatia la initiativa dv sau a asociatiei prin care stabiliti la ce cheltuieli lunare participati.
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca nu am venit cu precizari din cauza unor probleme de sanatate,deci avem contracte separate pentru toate utilitatile,asociatia de proprietari nu repara absolut nimic blocul este intr-o stare jalnica vor doar bani pentru salarii pe care-i mai incaseaza o data si de la locatari.Mai mult decat atat atunci cand s-a construit blocul aceste spatii s-au construit prin contributia noastra asa era pana in revolutie locatarii erau chiriasi si noi proprietari si toate instalatiile blocului trec prin proprietatea noastra pe care ei au ocupat-o abuziv si pentru care noi platim impozite si o parte din acest spatiu am fost nevoiti sa-l trecem in conservare.In concluzie singura solutie ar fi ca noi sa le platim salarii si ei sa ne despagubeasca pentru ca ne-au ocupat o parte din spatiu.Mentionez ca noi am fost intotdeauna de acord cu plata reparatiilor numai ca ele nu se fac pentru ca nu exista interes pentru acest lucru trebuie munca!

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial - repartizarea cheltuielilor la asociatia de proprietari stela79 stela79 Buna ziua, daca detin spatiu comercial la parterul unui bloc de locatari, am intrare total separata de intrarea locatarilor, beneficiez doar de apa potabila ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile mele fata de asociatia de proprietari? marinelapolescu marinelapolescu buna, am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile ... (vezi toată discuția)