avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt obligatiile mele fata de Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt obligatiile mele fata de Asociatia de Proprietari?

buna,

am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile comune ale imobilului, si cu toate astea, am restante la intretinere foarte mari+penalitati.

Ce anume mai trebuie sa platesc asociatiei daca eu am toate utilitatile separate, le-am platit deja, iar spatiile comune nici macar nu le folosesc.
...si eventual sa-mi spuneti care e legea asociatiilor sa o citesc si eu...
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:03, 26 Octombrie 2009
Spatiul comercial este special destinat sau creat prin transformarea unui apartament?
Faceti parte din asociatie?

Legea 230/2007 si HG 1588/2007 si le aveti in capul acestei sectiuni la topicul "Documentatie specifica....."
Este special destinat - este prevazut in CF ca si spatiu comercial.

Pai cred ca fac parte, devreme ce ma pun la plata.

Pe langa aceste probleme, mai este una, eu am spatiu comercial, insa vecinii nu-mi dau acordul sa-mi deschid un restaurant, pe motiv ca face parte din domeniul alimentar....ii pot obliga in vreun fel? e legal ce fac ei?
Aveti nevoie de acordul lor.
marinelapolescu a scris:

am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile comune ale imobilului, si cu toate astea, am restante la intretinere foarte mari+penalitati.

Pai ati cumparat spatiul comercial cu datorii ?
Ati stiut de aceste datorii?
Ati contestat la asociatie conform legii aceste datorii?
Deoarece spuneti ca aveti "restante la intretinere foarte mari+penalitati" inseamna ca acestea s-au adunat in timp.
Oricum aveti obligatia de a plati la asociatie mai multe cheltuieli ce se repartizeaza pe cota indiviza in functie de suprafata utila a spatiului dv. Dv achitati furnizorii conform contractelor incheiate cu acestia. Dar intretinerea si reparatiile la instalatiile de alimentare si scurgere din subsol, reparatiile la terasele blocului, cheltuielile pentru salarizarea conducerii asociatiei (presedinte, administrator, casier, cenzor) se repartizeaza tuturor (inclusiv spatiilor comerciale) pe cota indiviza de proprietate. Toate acestea le puteti stabili cu asociatia printr-o conventie anuala incheiata intre firma dv si asociatia de proprietari.
Studiati un pic legea 230/2007 si normele de aplicare si mai reveniti cu amanunte si intrebari concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile la intretinere ale unei frizerii de la parter bloc Ileana2013 Ileana2013 In blocul in care locuiesc, la parter, intr-o camera este o frizerie ; patronul acelei frizerii este si proprietarul spatiului (nu stiu prin ce mijloace - ... (vezi toată discuția)
Coproprietatea comuna ENGFULL ENGFULL proprietarul spatiului comercial de la parterul uni bloc , care are intrare separata , bransamente separate este obligat sa faca parte din asociatia de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cote intretinere cocosioana cocosioana Buna dimineata, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: -spatiu comercial la parterul unui bloc, asoc de proprietari ne pune sa platim tot ce este ... (vezi toată discuția)