marinelapolescu a scris:
am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile comune ale imobilului, si cu toate astea, am restante la intretinere foarte mari+penalitati.
Pai ati cumparat spatiul comercial cu datorii ?
Ati stiut de aceste datorii?
Ati contestat la asociatie conform legii aceste datorii?
Deoarece spuneti ca aveti "restante la intretinere foarte mari+penalitati" inseamna ca acestea s-au adunat in timp.
Oricum aveti obligatia de a plati la asociatie mai multe cheltuieli ce se repartizeaza pe cota indiviza in functie de suprafata utila a spatiului dv. Dv achitati furnizorii conform contractelor incheiate cu acestia. Dar intretinerea si reparatiile la instalatiile de alimentare si scurgere din subsol, reparatiile la terasele blocului, cheltuielile pentru salarizarea conducerii asociatiei (presedinte, administrator, casier, cenzor) se repartizeaza tuturor (inclusiv spatiilor comerciale) pe cota indiviza de proprietate. Toate acestea le puteti stabili cu asociatia printr-o conventie anuala incheiata intre firma dv si asociatia de proprietari.
Studiati un pic legea 230/2007 si normele de aplicare si mai reveniti cu amanunte si intrebari concrete.