Ma intereseaza sa stiu care sunt limitele Legii 124/2014 privind amnistia fiscala la bugetari.
Am un debit salarial care intra sub incidenta Legii amnistiei fiscale, dar nu in totalitate.
Dupa intrarea in vigoare a legii - adica septembrie 2014 - eu am mai primit doua luni sporul respectiv. Si se considera ca trebuie recuperat sporul pe cele doua luni, ulterioare intrarii in vigoare a legii. Se stinge debitul, inclusiv luna septembrie. Nu si cele doua luni ulterioara. Este vorba de acelasi debit.
Am un apartament in care, nu locuieste nici o persoana. Administratorul spune, ca in baza unei hotarari a Consiliului de Administratie, trebuie oricum trecuta o persoana la intretinere. E legal?
Ma aflu in concediu de crestere a copilului pana in iulie 2011. In martie 2011, deci in interiorul perioadei de doi ani de crestere a primului copil, voi naste cel de al doilea copil.
Ma intereseaza cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului, incepand cu iulie 2011. Voi opta pentru perioada de un an. Indemnizatia este mai mare decat cea minima garantata de 600 de lei.
Care este valoarea unei " Citatii" emisa de catre primarie catre o persoana fizica? Implica obligativitatea persoanei fizice de a se prezenta la primarie? Este corect denumita Citatie?
Pot participa la examenul de admitere in magistratura persoane care au 5 ani vechime in functia de consilier de integrare in cadrul Ministerului Integrarii Europene, iar apoi odata cu intrarea Romaniei in UE, functia s-a transformat in consilier pentru afaceri europene in cadrul ministerelor sau prefecturilor. Studiile sunt juridice, iar specialitatea postului implica activitati juridice.