avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate hector2010

Activitate hector2010

Pe scurt si cat mai la obiect :
Datorita indolentei si nepasarii proprietarilor din imobilul in care locuiesc, asociatia de proprietari a fost inregistrata abia de curand, in urma constatarii unor nereguli foarte mari in administrare. Administratia a fost schimbata, insa abia din momentul formarii asociatiei de proprietari. Predarea/primirea a avut loc exact "in ziua in care" a sosit si hotararea judecatoreasca pentru formarea asociatiei de proprietari (desi noi banuim ca fostul administrator o avea dinainte si s-a prefacut doar ca a sosit in acea zi). Cu stupoare, am constatat ca fostul administrator (care s-a constatat in urma unei expertize contabile ca a delapidat o suma uriasa din incasari pana la data respectiva) a predat si o stampila pe care scrie "Asociatia Proprietarilor din....", desi in acte suntem inregistrati sub numele de "Asociatia de Proprietari din ...."
Acum, intrebarea se pune in felul urmator : pe ce baza a putut el obtine acea stampila ? Unde mergem sa o declaram nula ? Daca ne trezim cu cine stie ce acte stampilate cu acea minunatie, cum ne aparam ?
Răspuns la discuția Neplata salarii restante
Va multumesc mult. Voi incepe cu sesizarea la ITM si mai departe voi vedea ce este de facut.
Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste legislatia muncii.

In momentul de fata ma gasesc in urmatoarea situatie : angajatorul pentru care am lucrat a desfiintat postul meu, drept pentru care a emis decizia de incetare a contractului de munca. Preavizul s-a scurs deja.
Insa, angajatorul a ramas restant cu salariul dupa cum urmeaza : partial luna septembrie, complet luna octombrie, complet durata preaviz luna noiembrie.
Atunci cand intreb, mi se spune "nu sunt bani, nu am platit nici celorlalti salariile" - "ceilalti" fiind atat cei care au ramas fara posturi, odata cu mine, cat si cei care au ramas angajati.

Acum, intrebarea mea este : Ce metoda recomandati pentru a obtine cat mai rapid si mai eficient salariile ramase restante ? Avand in vedere faptul ca acela era singurul venit din casa, este cu atat mai urgent de a recupera ceea ce mi se datoreaza.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Magazin etnobotanice
Ce pot sa zic ? In Romania, distinctia intre legal si ilegal pare din ce in ce mai mica, incat pana la urma ajung sa se confunde si sa se interpreteze in functie de "importanta" persoanelor implicate.
Incep sa ma intreb ce rost mai au legile, daca tot sunt neclare, sau de ce se mai fac daca tot nu se aplica.
In cazul acesta, o sa facem reclamatii la politie, poate vor fi verificati mai des. Ma gandesc ca poate au scapat de verificare in conditiile in care magazinul s-a mutat acolo recent.

Imi este greu sa cred ca o persoana care este in mod evident sub influenta drogurilor (pana la nivelul de incontinenta) a consumat numai substante legale. In ce fel de tara traim ?
Fie se efectueaza controale cu spaga, fie nu se efectueaza deloc controale, deoarece clientii magazinului sunt in mod evident si foarte vizibil sub influenta drogurilor, pe care le si folosesc pe strada, in fata magazinului.
Din cate am inteles eu, substantele psihoactive sunt pe lista celor interzise ? Poate am inteles eu gresit.....

Poate daca am contacta organele competente sa solicitam un control.... dar care sunt acelea ?
Am urmatoarea intrebare : ce actiune legala se poate lua impotriva unui magazin de etnobotanice si care sunt sansele de succes ?
Situatia este asa : coordonez un proiect in cadrul unui ONG si o parte dintre beneficiarii acestui proiect s-au trezit recent ca fiind "vecinii" unui asemenea magazin, in jurul caruia isi fac veacul - ziua si noaptea - tot felul de clienti ai magazinului.
Pe langa faptul ca s-au inmultit ingrijorator furturile in zona (noua ni s-a furat grilajul de la usa, ziua in amiaza mare), beneficiarii nostri nu mai au curajul sa-si lase copiii, chiar si pe cei mari, sa iasa pe usa singuri, pentru ca sunt batuti si tilhariti de clientii magazinului. Cum beneficiarii vin la mine pentru a-i ajuta in diverse situatii, va pun la randul meu intrebarea : cum ii putem ajuta ? Ce demersuri trebuie sa facem pentru a rezolva situatia ?
minel1950 a scris:

Cele de mai sus duc la concluzia ca unii nu stiu, sau nu inteleg, ce inseamna un DOCTORAT !!! Vorbesc de un DOCTORAT pentru care se munceste serios, nu unul pe care il iei pentru titlul in cauza, si te intereseaza doar rezultatul in sine ...Pacat !

poate ar fi util de definit ce inseamna un doctorat ! (nu ca ar fi fost voba de masterat pe tot parcursul topicului, dar, hai sa vorbim si de doctorat !)
un doctorat inseamna a traduce carti pe banii proprii pentru uzul indumatorului ? un doctorat inseamna a face curse pentru indrumator - a-i duce si sotia la cumparaturi ? offff ! mereu uit ca ne aflam in romania, tara unde nivelul cunostinelor nu are nici cea mai vaga legatura - fie doctorat sau masterat - cu calificativul de la examene ! sincer, mi-e scarba ! si nu mi-e scarba de tara in care traim, ci de poporul lipsit de coloana vertebrala sau corectitudine care o reprezinta. cel mai grav este ca aceste amoebe fara sistem osos sau macar cartilaginos sunt .... cei care reprezinta justitia :">
eumarian a scris:

In tot cazul, nu consider ca este inerent ilegal/incorect ca profesorul sa ceara studentilor sa traduca lucrari stiintifice, daca urmeaza sa le mentioneze numele la publicare.

atunci cind profesorul conditioneaza trecerea examenului tehnic - care nu are in barem cunoasterea unei limbi straine la nivel de traducator autorizat - de traducerea unor lucrari din limbi straine, mie mi se pare inerent ilegal.incorect.
am mai spus mai devreme, mi se pare corect ca profesorul sa ceara o lucrare bazata pe acele carti dintr-o limba straina, insa recunosc ca nu vad ce legatura ar putea avea traducerea unor carti de specialitate cu trecerea unui examen tehnic.

poate altii au alta masura de evaluare, poate poporul roman a ajuns intr-atat de plecat "stapanirii" (prin care se intelege cei care "ne au la mana", fie ei sefi sau conducatori de lucrari), incat am ajuns sa acceptam santajul ca metoda pentru trecerea unor examene sau obtinerea unor foloase CUVENITE. este tipic pentru acest scarbavnic popor roman, care duce la extrem zicala "capul plecat, sabia nu-l taie"

in opinia mea, daca masterandul cunoaste materia de examen, este DREPTUL sau legal de a trece examenul cu nota cuvenita, nicidecum ca lipsa prezentarii unor traduceri sa ii conditioneze evaluarea cunostintelor intr-un domeniu tehnic.
gabriel teodorescu a scris:

...plangere penala? ... pentru... nestiinta studentului... oricum absurdul si ridicolul este deja la cote alarmante in Ro...

Intr-adevar, stimate domn. daca nestiinta la o materie tehnica se masoara prin indeminarea la tradus carti sau indeminarea de a plati traducerea unor carti, intr-adevar este alarmant.
nu va suparati, dar aceasta "nestiinta" in ceea ce priveste cunostintele de limba engleza ale studentului, ce anume relevanta are pentru examenul pe care il sustine la materia tehnica ? niciuna !

pe de alta parte, un profesor care nu ar fi avut ca scop obtinerea unor traduceri gratuite ale unor carti dintr-o limba pe care el insusi nu o cunoaste suficient, ar fi cerut studentului o lucrare bazata pe acele carti, nicidecum traduceri complete pe care sa si le poate insusi profesorul.
Intre a cunoaste o limba straina si a avea indeminarea traducerii este o cale foarte lunga. Nici inceputul si nici sfirsitul acestei cai nu au vreo legatura cu cunostintele studentului in ceea ce priveste o materie tehnica.