Buna ziua!
De curand am decis sa ne inchiriem apartamentul, pt care avem si un loc de parcare alocat. Persoanele care locuiesc acum acolo ne-au informat ca un vecin a venit sa le spuna sa nu mai parcheze acolo, pt ca el a fost si a facut cerere pt acel loc si este al lui (o fi aflat ca ne-am mutat). Noi suntem cu plata la zi a impozitului pt acel loc de parcare, deci mi se pare anormal sa se intample asta din moment ce noi suntem proprietarii si nu avem datorii.
Cum trebuie sa procedam astfel incat chiriasii sa beneicieze de acel loc fara sa mai aiba astfel de probleme?
Momentan ma aflu in concediu postnatal, cele 126 de zile de concediu maternal urmand sa expire pe 4 octombrie. Sotul meu va intra in concediu de cresterea copilului iar eu ar trebui sa revin la serviciu. Acest lucru nu este posibil deoarece alaptez exclusiv si trebuie sa fiu tot timpul in preajma celui mic din acest motiv. As putea solicita concediu de risc maternal pentru alaptare? Ce alte optiuni as putea avea pt a putea sta acasa cu cel mic pana ii diversific alimentatia (aprox inca 4 luni)?
Multumesc.
Ar fi trebuit sa spun "avea" valoare sentimentala. Nu aveam nici un gand sa vand vreodata acest teren, insa acum sunt fortata de imprejurari, daca nu vreau sa admir un peisaj ca dupa razboi, plin gropi adanci si ramasitele sapaturilor. Este un abuz grosolan si vinovatul trebuie sa plateasca. Pot sa ma trezesc intr-o zi ca si-au luat talpasita de acolo si raman cu paguba. Repet, terenul nu mai are nici o folosinta. Inainte era pasune.
Am mostenit recent un teren de la bunica mea. Inca de cand ea traia, pe acest teren s-a instalat o firma care l-a transformat in balastiera, fara sa ceara vreun acord. Pur si simplu ne-am trezit cu ei acolo sapand dupa piatra. Sunt acolo de vreo 3 ani. Dupa moartea bunicii, a durat ceva pana am facut iesirea din indiviziune si mie mi-a revenit acest teren, deci sunt proprietarul. Cei care au intrat acolo abuziv ne-au spus ca ne-ar plati terenul si daca nu ne convine pretul,"putem sa il dam la altii". Un teren din care a fost exploatata piatra este inutilizabil. Efectiv nu mai am ce face cu el. Ideea este ca nici nu imi doream sa vand acest teren, avand valoare mai mult sentimentala decat materiala. Ce trebuie sa fac? Ma gandesc sa discut cu ei un pret (cat este in zona). Nu mai pun la socoteala ca au exploatat material de miliarde de lei vechi de acolo. Daca nu sunt de acord cu suma propusa de mine, ce pot sa fac? In ce categorie intra fapta?
buna ziua,
momentan sunt in concediu de crestere a copilului si am aflat ca firma la care sunt angajata a acordat bonusuri si mariri de salariu pt activitatea din anul 2009.
eu am lucrat 6 luni din 2009 si as dori sa stiu daca am dreptul la bonusul aferent acestei perioade.